Excepția care deblochează posturile din Educație. Ce categorii profesionale se pot angaja

Ordonanța referitoare la blocarea posturilor bugetare, până la sfârșitul anului, va suferi o corecție ce permite organizarea de concursuri în domeniul educației. Nu sunt vizate doar posturile didactice.

Conform unei decizii a Guvernului României, între 1 iulie 2022 și 31 decembrie 2022 „se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante”. Printre excepțiile vizate nu se numărau și cele din învățământ, motiv pentru care se va adopta o ordonanță de urgență, ce a primit deja aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ.

„Prin memorandum inițiat de Ministerul Educației și aprobat în ședința de Guvern, se poate aproba organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare și nedidactice, precum și a funcțiilor de conducere, vacante sau temporar vacante din unitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior”, prevede noul act guvernamental.

Printre argumentele Ministerului Educației s-a numărat faptul că în perioada 01.07.2022 – 31.12.2022 se desfășoară concursuri pentru ocuparea posturilor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior, iar în situația în care nu poate fi asigurat personalul necesar pentru buna desfășurare a procesului de învățământ ar fi afectat iremediabil dreptul la educație al beneficiarilor direcți.

În plus, absolvenților studiilor universitare, de licență/masterat, trebuie să li se asigure integrarea pe piața muncii și că prin ocuparea funcțiilor didactice din instituțiile de învățământ superior se dorește menținerea în țară a specialiștilor cu o înaltă calificare, precum și faptul că, pentru asigurarea unei bune administrări a unităților de învățământ, este necesară ocuparea funcțiilor de conducere cu personal care să asigure managementul acestora pe o perioadă îndelungată de timp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...