EXCLUSIV. A început campania de „managerizare” politică a companiilor și regiilor de stat

Publicat: 13 aug. 2021, 13:46, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
EXCLUSIV. A început campania de „managerizare” politică a companiilor și regiilor de stat
Palatul Victoria

Actuala coaliție de guvernare PNL-USR-UDMR este disperată să-și impună camarila de partid în funcțiile de conducere ale societăților comerciale și companiilor de stat, dar și a regiilor autonome, fapt pentru au recurs la șmecherie administrativă diabolică.

De câteva săptămâni, o serie de societăți comerciale și companii cu capital de stat, dar și unele regii autonome aflate sub tutela unor ministere ca cel al Economiei, Transporturilor, Energiei, Mediului, Apelor și Pădurilor sau chiar al Cercetării, Inovării și Digitalizării au anunțat că își vor modifica organigramele.

Însă, modificarea organigramei la companiile și societățile de stat unde directorul general are contract de mandat vizează pe ceilalți directori. Astfel, prin modificarea organigramei directorul economic, tehnic, comercial sau administrativ se va numi manager economic, tehnic, comercial sau administrativ.

Ca atare, în noua organigramă ce se va publica în Monitorul Oficial sub semnătura premierului Florin Cîțu va dispare funcția de director economic, tehnic, comercial sau administrativ și va apare managerul economic, tehnic, comercial și administrativ, adică se vor înlocui cei care nu corespund politic cu cei agreați politic.

Această campanie de managerizare a companiilor, societăților comerciale și regiilor autonome, sub masca transparenței decizionale, se  estimează a se încheia în jurul datei de 20 septembrie 2021, adică cu puțin timp înainte de congresul PNL și cel al USR-PLUS.

Să fie și o modalitate simplă, dar extrem de eficientă, de a securiza membrii de partid, adică o politizare mascată?