EXCLUSIV. Altă numire ilegală la „Apele Române” regizată de tandemul Costel Alexe – Ervin Molnar

Marii regizori ai numirilor ilegale de la „Apele Române”, tandemul letal Costel „Tablă” Alexe – Ervin Molnar a mai „bifat” anul trecut o performanță cu iz penal. Cei doi au dat afară un specialist cu peste 39 de ani vechime în domeniul apelor ca să impună un consilier local PMP de la Câmpina.

Campania disperată de numire ilegală de directori în cadrul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) și administrațiilor bazinale din țară declanșată anul trecut de fostul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, și de directorul general al ANAR, Ervin Molnar, devenit deputat PNL de Mureș, a ajuns și la Ploiești.

Directorul care a înființat E.S.Z. Prahova, înlocuit cu un consilier local PMP de la Câmpina

La Ploiești există  S.C. Exploatare Sistem Zonal Prahova S.A. care este principalul producător de apă potabilă pentru 84% din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru nouă societăți comerciale. 

Până la data de 14.07.2006, E.S.Z. Prahova a funcționat în cadrul ANAR în structura Direcției Apelor Buzău- Ialomița, după care s-a transformat în societatea comercială Exploatare Sistem Zonal Prahova S.A. și s-a desprins din ANAR dar care a rămas unic acționar.

Din 2003 și, ulterior după transformarea în societate comercială în 2006, E.S.Z. Prahova l-a avut până anul ca director pe inginerul hidrotehnician Sorin Niculae, specialist cu peste 30 de ani de experiență în domeniul apelor și studii aprofundate în acest domeniu.

Dar pentru tandemul Alexe-Molnar, n-a contat CV-ul impresionant al inginerului Sorin Niculae, și, prin intermediul sforarului șef de la ANAR, directorul de resurse umane, Relu Adam, cel care a parafat și pus pe tapet toate angajările ilegale de la „Apele Române”, l-au dat afară pe directorul de la E.S.Z. Prahova.

În locul lui Sorin Niculae, cel care era director de înființarea societății, cei trei șmecheri ai numirilor ilegale au impus un consilier PMP de la Câmpina, Bogdan Constantin Ene (FOTO), care nu avea nicio legătură cu activitatea acestei societăți.

Bogdan Constantin Ene

Practic, Relu Adam și tandemul Alexe – Molnar au ignorat total principale condiții legale de numire în acest post, adică studii de specialitate, minim opt vechime în domeniu și cinci ani experiență de conducere. Cei trei vătafi ai „Apelor Române” l-au dat afară, fără nicio explicație, pe inginerul Sorin Niculae și l-au impus pe consilierul PMP de la Câmpina

Numiri cu dedicație și recompensă pe sforarul șef al angajărilor ilegale de la „Apele Române”

Mai mult, ca să fie sigur că are control total la E.S.Z. Prahova, directorul general de atunci Ervin Molnar și-a adus aici de la Mureș un director comercial, Călin Cioban. Ca aranjamentul să fie total, Ervin Molnar și Relu Adam au decis să mărească numărul membrilor în Consiliul de Administrație de la ESZ Prahova de la cinci la șapte membri ca să facă loc și unor „pile” ale lui Molnar și Alexe.

Drept recompensă că a regizat „perfect” aceste numiri, Relu Adam a fost răsplătit de Molnar și Alexe cu funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la ESZ Prahova.

Câinii latră, caravana merge mai departe

Așadar, caravana numirilor ilegale de la ANAR dirijată de tandemul Alexe – Molnar avându-l ca birjar pe directorul de resurse umane Relu Adam a ajuns și la Ploiești.

Deocamdată, câinii latră, adică presa, dar caravana numirilor ilegale merge mai departe la ANAR. Alexe este președintele Consiliului Județean Iași, Ervin Molnar e deputat, iar Relu Adam e director de resurse umane la ANAR.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...