EXCLUSIV. Amenințări mafiote ale sindicalistului Rădoi la adresa directorului Metrorex: „Să vă intre bine în cap… Faceți cum s-a făcut de 40 de ani și lăsați-mă dracului cu pandemia”

Negocierea de ieri dintre director general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, și lideri de sindicat în frunte cu eternul lider Ion Rădoi, privind creșterea anul acesta a salariilor cu 18%, s-a transformat într-un scandal incredibil cu strigăte, jigniri, bătut cu pumnul în masă și amenințări de tip mafiot ale sindicalistului șef (ascultați mai jos înregistrarea).

„Domnule director, ca să nu o mai lungim… luați-vă bani de acolo”

Directorul general al Metrorex SA, Ștefan Paraschiv, a invitat ieri la negocieri privind creșterile salariale și reducerea de personal pe reprezentanții sindicatului de la metrou struniți de vătaful Ion Rădoi. Dar, discuțiile au degenerat imediat ca urmare a limbajului violent și suburban, dar mai ales a amenințărilor de tip mafiot ale sindicalistului șef.

Parcă revedeam secvențe din filmele cu Cosa Nostra sau din „Nașul” al lui  Francis Ford Coppola, dar cu Rădoi în rolul lui Corleone. Practic, sindicaliștii doresc creșterea salariilor cu 18%, dar legal nu se poate pentru simplul fapt că Legea 55/2020 stipulează foarte clar: contractele colective de muncă se prelungesc automat pe perioada stării de alertă. 

„Domnule director hai ca să nu o lungim …să vă iasă din cap cu reducerea cheltuielelor vis a vis de personal și să vă iasă din cap și reducerea de personal”, l-a amenințat Rădoi pe directorul Ștefan Paraschiv. Mai mult, ca și cum directorul Metrorex era sluga lui, Rădoi îi cere imperativ acestuia: „Și mergeți și faceți dumneavoastră demersurile cu domnul Drulă, cu primul ministru să vă susțină cu toate cele. S-au alocat ieri 9 miliarde în plus pentru Ministerul Transporturilor. Luați-vă bani de acolo”.

„Nu știu cum, dar descurcați-vă”

Directorul general al Metrorex a încercat să-i explice lui Rădoi că „s-ar putea ca anul asta să nu mai meargă cum a mers 41 de ani și vreau să găsim o soluție împreună” și „concret vă propun să suspendăm creșterea cu 18%, de fapt să amânăm pentru anul viitor”.

Reacția lui Rădoi a fost incredibilă și cu aroganță de tip mafiot a trecut la amenințări: „Auuu …Excelent. Așteptați. Altă propunere? Sub nicio formă. Uitați. Nu știu cum dar descurcați-vă cu salariații. Duceți-vă și spuneți-le asta la angajați. Noi nu suntem de acord. Cum să fim de acord cu prostia asta care, de 40 de ani de când lucrez aici, și noi am facut pas cu pas să obținem niște drepturi nu să le luăm din drepturi.”

„Lăsați-mă dracului cu pandemia”

Degeaba a încercat directorul Ștefan Paraschiv să îi explice lui Rădoi că nu se poate face această majorare salarială că acesta nici nu vroia să audă.

„În momentul de față nu ies cifrele, oricât am vrea. E matematică simplă”. „Dar până acum cum au ieșit? Faceți cum s-a făcut de 40 de ani”, a replicat sindicalistul șef.

„Până acum nu a fost pandemie”, a precizat directorul Metrorex. Dar imediat, Rădoi a răbufnit: „Lăsați-mă dracului cu pandemia dumneavoastră… păi adică și… de ce ne-ați mărit pâine cu 10 %? …prețul.. păi Guvernul”.

„Să veniți, să vindeți companiile la multinaționale și să externalizați serviciile”

În acel moment, sindicalistul șef s-a dezlănțuit: „Dumneavoastră aveți un lucru foarte clar, și nu o spun eu, o spun marii oameni politici și o spun ăștia la nivel european, că aveți o singură temă: Să veniți, să vindeți companiile la multinaționale și să externalizați serviciile. Asta e tot.”

Furios, Rădoi s-a ridicat de la masă: „Nu avem ce să discutăm. Lăsați-mă dracului cu prostiile dumneavoastră!”

Semne de întrebare și multe răspunsuri.. în aer

Aceste replici halucinante ale lui Rădoi sugerează de fapt, fără să o spună pe șleau, că pentru menținerea creșterilor salariale în plină pandemie, ar trebui majorat prețului cartelei de metrou.

Practic, Rădoi este preocupat doar de soarta angajaților de la metrou, dar mai ales a găștii sale sindicale și n-are nicio reținere să bage mâna în buzunarele celor circa trei milioane de bucureșteni și nu numai ei, care, vrând nevrând, ar trebui să accepte să plătească mai mult pentru călătoria cu metroul.

Dar pentru creșterea salariilor acestora chiar este nevoie de mulți bani. Și una este să crești cu 18 % un salariu de 3.000 de lei și alta este să adaugi 18 procente la un salariu de 15.000 de lei. De ce oare sindicatele refuză constant să arate organigrama completă?  

Nu cumva ca să nu se afle că numărul șefilor, șefuleților și băgătorilor de seamă au ajuns cam la jumătate din numărul total al angajaților de la metrou?

Discuția halucinantă dintre Ion Rădoi și conducerea Metrorex poate fi ascultată în exclusivitate aici:

43 COMENTARII

 1. Sunteți niște dobitoci!!!! Dacă un lider luptă pentru salariații unei instituții înseamnă că este mafiot??? Dar cei care ne conduc ce sunt??!!! Ei au pus biruri grele asupra noastră, a poporului au făcut averi pe spatele nostru și tot noi amărâții suntem vinovați ca muncim din greu și plătim taxe peste taxe, traiul este mai scump de la o zi la alta, iar dacă un om luptă pentru salariați înseamnă că este mafiot!!! Sa va fie rușine paraziților care dormiți în fotoliile comode și luxoase cu salarii exorbitante 😡ar trebui toată lumea sa se alăture celor de la metrou sa ai e toți salarii decente, dar vad ca lumea critică pe cei care luptă pentru drepturile lor, dar așa este romanul, invidios. De ce sa nu moară și capra vecinului?!! Ne meritam soarta!!

 2. Tu, jurnalist…când te duci acasă și te uiți în ochii copiilor tăi.. partenerului de viață… părinților… te simți bine?
  Te simți bine că minți și distrugi, vieți..case ..familii..prin minciună și prin spunere doar a unei părți din adevăr? Prin deformarea adevărului?
  Dormi bine?
  In viață…ce oferi aia primești..
  Îți doresc, sincer…să ai parte nuyde adevăr..dar niciodată deformat..

  • cand te doare capul anonimule ,nu lua pastile ,ci un supozitor in oazaga ,esti o loaza de pe la metrou si iti aperi salariul ala de cateva mii de lei nu ?cunosc persone ce lucra pe la metrou si nu sunt asa de oropsiti cu o da radoi pe la tv .

 3. Aveți impresia că toți suntem proști,asta-i ? Vreți să manipulați opinia publică. De ce nu apreciați un om care face totul pentru sindicaliștii săi și vrea ca banii să mai intre și în buzunarele celor ce muncesc cu adevărat și nu să fie furați de o clică de hoți ajunsă vremelnic la conducerea unor ministere cu bani multi.

 4. Felicitari dl.Radoi un adevarat patriot care lupta si a luptat de 30 de ani cu mafia asta guvernamentala.Un adevarat lider de sindicat care nu s a vandut partidelor.Cum domnilor guvernanti pe timp de pandemia ati marit pretul la carburant,alimente,scoateti tot felul de taxe grosolane pt parcarii,etc????De ce e pandemie doar cand vine vorba de SALARII SI PENSII,si la scumpiri si taxe nu e pandemie????Cu ce ati ajutat poporul roman in pandemie????

 5. Un alt ziar politic. Numai minciuni în titluri, ca întotdeauna. Cine ascultă cu atenție observă că liderul de sindicat nu dorește diminuarea salariilor, care cred că sunt oricum de vreo 7 ori mai mici decât al directorașului numit politic. Iar idioții ăștia în loc să mai strângă rândurile prin minister, unde sunt 3 pe un loc, vor să ia tot de la muncitori. Același lucru se întâmplă de vreo 30 de ani peste tot în țară. Nu văd că ăștia sunt mai puțin penali decât alții.

 6. Dacă ați fii jurnaliști adevărați ar trebui să sapati mai adânc și să descoperiți adevărata față a politicului și interesele personale a le lor. Să studiați viața omului de rând care se duce într-un abis al sărăciei datorită scumpirile zilnice și a costurilor existențiale. Aflați ce salariu are noul director numit politic, suntem si noi curioși. Cred că dacă sunteți corecți cu oameni si veți spune adevarul posibil să sa va mai aprecieze oamenii că sunteți jurnaliști adevărați.

 7. Domnule ziarist aceste dezinformari prezentate de dumneavoastra sunt de ne crezut , in primul rand asculta inregistrarea ca acolo se aude de diminuare nu de crestere a salariului si unde sunt injuraturile si pumnii in masa ? Te rugam lasate de meseria de jurnalist habar nu ai ce inseamna jurnalist

  • toti trebuie platiti dupa cat produc, de unde bani pentru crestere de 18% anul asta? au fost incasari cu 18% mai mari anul asta la metrou care sa justifice cresteri salariale?
   imi pare rau de angajatii de la metrou dar nu au dreptate iar domnul sindicalist sef sa lupte si sa eficientizeze metroul sa creasca incasarile, calitatea, frecventa trenurilor nu sa stea cu mana intinsă – dar a spus si un adevar, asa este de 40 de ani, sanatatea e de dragul personalului sanitar in loc sa fie pt pacienti, educatia este de dragul profesorilor in loc sa fie pus in primul rand elevul.. si la fel metroul, este in principal de dragul angajatiilor in loc sa fie cetateanul, cel care se deplaseaza pus in primul rand.

 8. De ce nu se precizează ptr opinia publică, chiar și ptr noul director (poate nu cunoaște situația reală) că, salariații metrorex au lucrat la capacitate maximă pe toată durata pandemiei, chiar și în prezent, anumite servicii nu permit ca personalul sa păstreze distanțare așa cum prevede legea, că au fost salariați care au decedat din cauza covid și nu s-au luat măsuri ptr ceilalți colegi de a fi protejați (cum prevede legea), că sunt o avalanșă de medicale și cei rămași la serviciu sunt exploatați la maxim, că purtatul măștii diminuează și așa din puținul aer care-l ai la dispoziție (totul fiind subteran și artificial, nu vezi soare, nu vezi nor, cerul albastru, adiere de vânt, dacă a plouat sau a nins)….. Opinia publică ar trebui sa știe că cei care au salarii mai mari plătesc cu viața, când se apropie vârsta de pensionare se,, termină ața de pe mosor „,că pe lângă activitatea pe care o desfășoară sunt obligați sa efectueze vizite medicale, examene psihologice, să participe la instruire teoretica și practică, iar cel mai nimicitor ptr o ființă, să lucreze ture de noapte. A calculat cineva, chiar și din cadrul metrorex, în 40 de ani de activitate și exprimat în zile, câți ani de,, somn linistit” pierde un salariat ( și mai punem la socoteală și salariații care își desfășoară activitatea doar pe timpul nopții). Economiile la buget nu se fac de la muritorii de rând, se fac de la cei care au afaceri cu mari profituri, dar ei își plătesc angajații tot la salariu min pe economie….. S-a terminat călătoria cu metroul, am ajuns la destinație……!

 9. Puterea de manipulare a politicii este draconică !
  Trebuie să ieșim în stradă pentru a ne apăra și câștiga drepturile care ne revin. Stăm la mâna și mila politicului, suntem ușor de manipulat iar prostia și nepăsarea ne domină. Sindicatele apără drepturile salariale dobândite, nu sunt carteluri și mafii cum sunt catalogate în media…

 10. Daca îți aperi drepturile ești considerat mafiot ,mare noroc cu sindicatul Metrorex că nu sa lăsat cumpărat și intimidat ,dar cat o sa mai reziste și ei,praful și pulberea o sa se aleagă de Romania,Metroul Bucureștean o sa fie vândut la străini 😤😤😤

 11. Băă cretinilor , ce puneti botul la toate mizeriile de articole scrise la comanda : ăstia vor sa vândă restul societătilor către marile multinationale ! N-a mai ramas nimic din țara asta, păduchilor ! Vor vânzarea Metrorexului , ca e o mare vacă de muls. Cearta cu x si y din sindicat este doar un pretext, oilor! Cine știe cine asteapta cu limba scoasa cumpararea metroului la pretul unei vile de provincie..O sa ajungeti sa munciti ca sclavii pt marile corporatii, pt salarii minime pe economie, coloniștilor !

 12. Sunteți niște dobitoci!!!! Dacă un lider luptă pentru salariații unei instituții înseamnă că este mafiot??? Dar cei care ne conduc ce sunt??!!! Ei au pus biruri grele asupra noastră, a poporului au făcut averi pe spatele nostru și tot noi amărâții suntem vinovați ca muncim din greu și plătim taxe peste taxe, traiul este mai scump de la o zi la alta, iar dacă un om luptă pentru salariați înseamnă că este mafiot!!! Sa va fie rușine paraziților care dormiți în fotoliile comode și luxoase cu salarii exorbitante 😡ar trebui toată lumea sa se alăture celor de la metrou sa ai e toți salarii decente, dar vad ca lumea critică pe cei care luptă pentru drepturile lor, dar așa este romanul, invidios. De ce sa nu moară și capra vecinului?!! Ne meritam soarta!!

 13. Faceti Metrorex firma privata pe actiuni si luati voi, toti astia care lucrati acolo toate actiunile. Metrorex sa fie detinuta 100% de catre angajati. Evident ca incepand de a 2a nu numai ca nu aveti bani pt 18% crestere la salariu dar va trebui sa veniti cu bani de acasa ca sa platiti salariile curente. Ipocriti nesimtiti…

 14. ce ati mai sarit ca arsi voi astia de lucrati la metrou si va credeti asa grozavi cu ce faceti acolo, parca ati inventat insulina asa destepti si importanti va credeti. voi nu vedeti ca sunteti cate 6 sa schimbati cate un neon sau va strangeti cate 10 sa dati cu ulei la un macaz? de 40 de ani asteptati pomana si mila, era clar ca o sa vina vremea cand pomana se cam termina. statul roman nu poate la nesfarsit sa plateasca sau sa creasca salariile voastre nesimtite tinand cont ca intreprinderea este de o viata pe pierdere. nu uitati ca sunteti 63 de salariati pe km , cei mai multi de prin europa, ungurii au 20 de salariati pe km spre ex. asa ca domnilor aveti putina decenta, nu fiti nesimtiti ca radoi asta…totusi, ati mers prea departe cu pretentiile cand uzina voastra e moarta complet din punct de vedere financiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...