EXCLUSIV. Bombă amorsată de Năsui: Adio fonduri europene IMM-uri

Scandalul uriaș de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, condus de useristul Claudiu Năsui, generat de suspiciunile de fraudare a modului de acordare a granturilor europene pentru investiții, destinate celor circa 27.000 de IMM-uri prin Măsura 3, a ajuns într-un punct critic incredibil.

Potrivit informațiilor noastre, în urma verificărilor Corpului de control al premierului Florin Cîțu făcute la ministerul condus de Claudiu Năsui s-a ajuns azi la concluzia că au existat anumite nereguli privind modul de aplicare online la Măsura 3.

Ca atare, premierul Florin Cîțu și ministrul Claudiu Năsui au căzut de acord să mai tergiverseze ceva timp rezolvarea problemelor apărute pe motiv că se vor face anumite verificări și corecturi.

Practic, se mai amână, pe nu se știe cât timp, accesarea fondurilor destinate IMM-urilor. Însă, un lucru este cert și anume că în proiectul de buget pe anul 2021 nu sunt prinși banii destinați IMM-urilor prin Măsura 3, adică adio fonduri europene pentru capitalul de lucru al firmelor românești.

Adică, încă o „performanță” de excepție în „România lucrului bine făcut” realizată de ministrul USR Claudiu Năsui.

Trebuie precizat că prin Măsura 3 „Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor”, s-a creat o situația de-a dreptul incredibilă. Trebuiau să se acorde granturi pentru investiții în valoare de 50.000-200.000 euro fiecare.

Bugetul total este de 550 milioane euro, conform OUG 130/2020 și ghidului solicitantului realizat de Ministerul Fondurilor Europene pentru Ministerul Economiei. Din totalul de 550 milioane euro, 478,25 milioane euro sunt ajutor nerambursabil, iar restul reprezintă cofinanțarea asigurată de beneficiarul final. Pentru microîntreprinderi, firme mici și mijlocii (IMM) se vor acorda fonduri nerambursabile de 50.000-200.000 euro fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...