EXCLUSIV. Câți bani a plătit Gigi Becali unui avocat în procesul cu CSA Steaua și colonelul Florin Talpan

Publicat: 03 mart. 2021, 09:00, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
EXCLUSIV. Câți bani a plătit Gigi Becali unui avocat în procesul cu CSA Steaua și colonelul Florin Talpan
Gigi Becali si Florin Talpan

Războiul în instanță privind folosirea ilegală de către FC FCSB SA echipa păstorită de Gigi Becali a mărcilor, palmaresului și imaginii Clubului Sportiv al Armatei Steaua București a fost câștigat de clubul din Bulevardul Ghencea numai datorită acțiunilor în instanță făcute de către juristul CSA Steaua colonelul Florin Talpan.

Drept răsplată, actualul comandant al CSA Steaua, colonelul Mădălin Hîncu, l-a sancționat pecuniar pe Florin Talpan pentru „tupeul” acestuia de a notifica Federația Română de Fotbal să respectele hotărârile judecătorești.

Talpan „ars” la buzunar de Hîncu din motive de… Burleanu

În urmă cu câteva săptămâni, șeful Departamentului Juridic al CSA Steaua, colonelul Florin Talpan a trimis notificare către Federația Română de Fotbal condusă de către Răzvan Burleanu prin care cerea FRF să respecte hotărârile judecătorești privind folosirea ilegală de către echipa lui Becali a palmaresului, mărcilor și imaginii deținute de către CSA Steaua.

Numai că această notificare a lui Talpan a deranjat enorm conducerea Ministerului Apărării Naționale, în special pe secretarul de stat Marius Bălu, „tovarășul” de nădejde al comandantului Mădălin Hîncu, dar și pe comandantul CSA Steaua.

Ca atare, colonelul Florin Talpan a fost sancționat de secretarul de stat Marius Bălu cu mustrare scrisă, iar Mădălin Hîncu l-a penalizat cu diminuarea remunerației lunare cu 50%. Drept recompensă că s-a lupta de unul singur în instanță cu Gigi Becali, colonelul Florin Talpan a fost sancționat cu mustrare scrisă și cu jumătate din salariu luat de Hîncu.

Avocatul lui Becali – 50.000 de euro, Talpan gratis, dar mustrat scris de secretarul de stat Marius Bălu

Dar ceea ce se știe mai puțin este faptul că în timp ce Talpan se lupta în instanța pentru mărcile și palmaresul CSA Steaua, Becali a plătit bani mulți unui avocat din Otopeni ca să se războiască cu Talpan.

PUTEREA prezintă în exclusivitate patru facturi achitate avocatului care se războia cu Talpan în instanță de latifundiarul din Pipera (vezi documentul în facsimil).

Astfel, la termenul din 22.05.2017, Becali a achitat avocatului, al cărui nume din motive raționale nu îi divulgăm identitatea, suma de 35.700 de lei. Ulterior, pe 04.12.2018, Becali a mai decartat 50.000 de lei, iar pe 27.12.2018 încă 50.000 de lei. O ultimă factură de 85.700 de lei a fost achitată de Gigi Becali la termenul din 18.03.2019.

Practic, numai aceste patru prezențe în instanță, avocatul l-a „taxat” pe Gigi Becali de 221.400 de lei, adică de circa 50.000 de euro. În schimb, colonelul Florin Talpan a apărat interesele CSA Steaua gratis.

Oare suporterii steliști n-au nimic de spus lui Hîncu și Bălu?

Acum, drept răsplată pentru munca depusă contra lui Gigi Becali, colonelul Mădălin Hîncu l-a „ars” pe Talpan cu 50% la salariu, iar secretarul de stat Marius Bălu l-a sancționat cu mustrare scrisă. Oare ce au de spus suporterii steliști care au fost alături de Talpan în războiul câștigat de acesta cu Becali despre golănia făcută de Hîncu și Bălu?

Nu trebuie omis faptul că Mădălin Hîncu este creația fostului controversat comandant al CSA Steaua, George Boroi, care, la 1 ianuarie 2016, profitând de bulibășeala guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi, condus atunci de Hîncu, a devenit, pe ușa din dos, parte integrantă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București unde Boroi era comandant.