EXCLUSIV: Ce prevede protocolul PNL UDMR privind administrarea municipiului Târgu Mureș pentru următorii patru ani

Pe data de 14 septembrie 2020, liderii organizațiilor UDMR și PNL Mureș au încheiat un protocol politic extrem de controversat privind administrarea municipiului Târgu Mureș în perioada 2021-2024 (vezi documentul în facsimil), „respectând înțelegerea avută la nivel central între președintele PNL, Orban Ludovic, și președintele UDMR, Kelemen Hunor”.

Protocolul politic semnat de liderii PNL și UDMR Mureș, Peter Ferenc și Molnar Ervin, prevede o serie de înțelegeri la nivel local privind conducerea administrativă a orașului, în funcție de rezultatul alegerilor. Dar, are și o serie de înțelegeri extrem de controversate care ar trebui să dea de gândit autorităților statului român.

”PNL și UDMR vor coopera pentru limitarea prerogativelor Poliției Locale”

În protocol se prevede că ”Cele două formațiuni politice vor conlucra la reorganizarea administrației publice locale pentru promovarea unor oameni noi, care să asigure echilibrul etnic și să încurajeze folosirea limbii materne de către cetățeni”. De asemenea, ”Cele două formațiuni politice vor coopera pentru limitarea prerogativelor Poliției Locale, având în vedere rolul său mai mult decât decorativ în ceea ce înseamnă siguranța cetățenilor, și crearea în acest sens, a unor echipe de voluntari”.

Modelul Miercurea Ciuc în sport, dar și privatizări și externalizări controversate

Prin acest protocol, liderii UDMR și PNL Mureș au convenit și o serie de externalizări și privatizări ale unor obiective din municipiul reședință de județ, dar ce se va întâmpla cu sportul din acest oraș.

Consilieri locali aleși pe listele UDMR și PNL ”vor face demersuri pentru unor servicii, direcții sau bunuri al Municipiului Tărgu Mureș recurgându-se la privatizarea/externalizarea unora (Grădina Zoologică, Administrația Serelor, Administrația Domeniului Public, Centrul Cultural Mihai Eminescu, Complexul de agrement și sport ”Mureșul” etc), pentru ajustarea bugetului local”. Cum să privatizezi sau să externalizezi Centrul cultural ”Mihai Eminescu” sau Administrația Domeniului Public? De asemenea, cele cele două formațiuni politice ”vor depune eforturi pentru revitalizarea sportului din oraș, urmând să îndrume copii de la diverse cluburi care activează pe raza Municipiului Târgu Mureș, către o societatea profesională construită după modelul OFK Csikszereda (nr. Miercurea Ciuc)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...