EXCLUSIV. Cine este românul care va antrena echipa de handbal feminin CSKA Moscova

În această perioadă se pregătește una dintre cele mai spectaculoase mutări din handbalul românesc de după 1990. Potrivit informațiilor noastre, antrenorul echipei de handbal feminin SCM Rm. Vâlcea, Florentin Pera, va antrena din sezonul viitor una dintre cele patru echipe care vor participa, la sfârșitul acestei săptămâni, la Turneul Final Four al Ligii Campionilor de la Budapesta.

Este vorba despre CSKA Moscova, cea care s-a calificat la Final Four după ce a eliminat-o în sferturile de finală pe CSM București. Până la meciurile cu CSM București, CSKA Moscova a fost antrenată de danezul Jan Leslie, dar acesta a fost demis și, în locul său, a fost numită fosta marea jucătoare Olga Akopian, soția președintelui clubului moscovit.

Florentin Pera va semna un contract pe un an de zile cu opțiune de prelungire pentru încă doi și va avea ca obiectiv participarea la Final Four și chiar câștigarea Ligii Campionilor.

Viitorul antrenor de la CSKA Moscova este născut la Reșita, acum 41 de ani, unde și-a început activitatea ca handbalist, jucând pentru cluburile HC Arad și CS UCM Reșița.

El a debutat ca antrenor de handbal feminin la Liceul Sportiv din Reșița, iar în 2004 a devenit tehnicianul echipei de senioare Universitatea Reșița. De atunci, Florentin Pera a mai antrenat pe SC Mureșul Târgu Mureș, CSM Cetate Deva, iar Universitatea Reșița, CS Tomis Constanța, HCM Roman,„U” Alexandrion Cluj, HC Dunărea Brăila și, din 2018, o pregătește pe SCM Rm.Vâlcea.

Între 2012 și 2015, acesta a fost secundul lui Gheorghe Tadici la echipa națională feminină. După plecarea lui Pera, SCM Rm. Vâlcea va fi condusă de către secundul acestuia, sârbul Goran Kurteš, ajutat de către Ildikó Kerekes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...