EXCLUSIV. Ciucă și Bălu întrețin jaful de la CSA Steaua. Angajează pensionari și detașează militari pentru interese obscure, dar pe banii Armatei

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat Marius Bălu continuă să tolereze și să gireze aranjamentele „țesute” de controversatul comandat al Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București, colonelul Mădălin Hîncu. 

Sub oblăduirea tandemului Ciucă-Bălu, Hîncu a angajează pensionari și detașează militari pentru interese altele decât cele militare.

Șoferul lui Boroi prestează la COSR, dar de peste 4 ani este plătit de CSA Steaua

La începutul anului 2017, fostul comandant al CSA Steaua, colonelul George Boroi, cel care a îngropat clubul militar în mocirla mediocrității și amatorismului, a ajuns secretar general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Dar Boroi a ținut morțiș să-și ia la COSR și șoferul pe care l-a avut la CSA Steaua. Așa că subofițerul Dorin Zeldea este de mai bine de patru ani, șoferul lui Boroi de la COSR, dar este plătit de Ministerul Apărării Naționale (MApN) fiind angajat al CSA Steaua.

MApN și CSA Steaua susțin că acesta este detașat. În adresa către PUTEREA, cele două entități susțin că șoferul lui Boroi este „detașat în afara Ministerului Apărării Naționale, în baza prevederilor art. 101 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, iar pe timpul detașării beneficiază din partea clubului doar de drepturile salariale prevăzute la art. 65 alin. (1) lit. b) din Anexa nr. VI (Familia ocupațională de funcții bugetare „Apărare, ordine publică și securitate națională”) la Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, potrivit articolului”.

Numai că prin aceste precizări, MApN și CSA Steaua îți dau cu stângul în dreptul, fiind practic în offside. Cum așa? La articolul 101 din Legea nr.80/1995 se stipulează că „Ofițerii, maiștrii militari și subofițerii în activitate pot fi detașați pentru a executa misiuni în afara Ministerului Apărării Naționale. Detașarea și încetarea detașării se face prin ordin al ministrului apărării naționale sau al comandanților stabiliți de acesta”.

Dar, la articolul 65 din  Legea 153/2017 se precizează că „Personalul detașat între instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu excepția celui încadrat pe funcțiile prevăzute în statele de organizare „Anexa M”, este salarizat în conformitate cu reglementările aplicabile categoriei de personal din care face parte, potrivit funcției îndeplinite în instituția unde acesta este detașat”, iar „Drepturile prevăzute la alin. (1) lit. b) se plătesc de către instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională de unde personalul a fost detașat”.

Ori șoferul lui Boroi a fost detașat la un ONG, adică la COSR, care nu este o instituție de apărare, ordine publică și securitate națională. Dar, dacă așa a vrut Boroi n-a mai contat respectarea prevederilor legale că deh… la începutul lui 2017 s-a profitat poate și de bulibășeala plecării cabinetului Cioloș și venirea echipei Grindeanu.

Nicolae Ciucă

Hîncu, creația lui Boroi

Și la ora actuală când CSA Steaua este condusă de către controversatul colonel Mădălin Hîncu, șoferul lui Boroi este plătit din banii Armatei, adică din bani publici. Dar. Hîncu nu poate zice nimic că doar Boroi l-a adus la CSA Steaua pe ușa din dos în 2016

De fapt, Hîncu este creația lui Boroi, care, la 1 ianuarie 2016, profitând de bulibășeala guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi, condus atunci de Hîncu, a devenit, pe ușa din dos, parte integrantă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București unde Boroi era comandant.

Pensionari de la CSA Steaua, reangajați de Hîncu la… CSA Steaua

În schimb, colonelul Mădălin Hîncu a angajat deja la club trei pensionari de la CSA Steaua. Este vorba despre coloneii Vasile Bote și Iulian Cristache, dar și pe Mariana Alexandru, subofițer pensionat în august 2020, protejata fostului controversat comandant al CSA Steaua, George Boroi.

Dar, o mare responsabilitate pentru aranjamentele lui Hîncu revine tandemului Ciucă-Bălu pentru că ambii se fac că plouă! 

2 COMENTARII

  1. Sa vedeți câți pensionari sunt la corpul de control al prim ministrului de la 01.01.2021 . Pe lângă secretarul de stat , pensionar judecător, au mai fost aduși încă 7 tineri pensionari .
    Mai vedeți și situația de la Tranelectrica unde au fost aduși peste 30 persoane de la pnl sector 3 .
    Va rog sa verificați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...