Exclusiv: Cum și-a tras City Insurance o țeapă de zeci de milioane

Printre neregulile financiare semnalate după falimentul City Insurance se numără și cazul unui împrumut de zeci de milioane de lei, oferit fără a genera vreodată dobândă și fără a mai fi recuperat. Beneficiarul, o firmă a grupului, cu un singur angajat.

Între 2013 – 2016, City Insurance a oferit mai multe împrumuturi companiei cu specific de agenție imobiliară City Invest & Management, totalizând nu mai puțin de 35,3 milioane de lei. Informația apare în Procesul Verbal de inventariere a bunurilor aflate în patrimoniul fostei companii de asigurări de către lichidatorul CITR.

Conform datelor din acest proces verbal, împrumutul nu a fost niciodată recuperat și nici nu s-a încasat vreo dobândă pentru banii oferiți, ajungându-se la o restanță totală de 60,4 milioane de lei, inclusiv dobânda cuvenită pe durata întregii perioade.

Deși compania City Invest & Management este deținută în proporție de 100% de către City Insurance, șansele de a se mai recupera ceva sunt infime, dacă ar fi să ne luăm după raportările contabile.

Deși primise peste 35,3 milioane de lei, City Invest & Management încheia anul cu 3,8 milioane de lei pierdere. Aceeași linie a fost păstrată până la data ultimei raportări contabile, respectiv 2020, an în care încheia cu 3,2 milioane de lei pierdere. În tot acest timp agenția imobiliară City Invest & Management a avut un singur angajat.

Nereguli multiple

Mai multe nereguli din activitatea City Insurance reies din inventarul bunurilor, întocmit de lichidatorul CITR.

Conform acestuia, din mai 2017 și până în mai 2018 City Insurance a achitat peste 1,5 milioane lei în avans către compania olandeză EMS Claims Services Provider „pentru un soft de daune care nu a fost vreodată funcțional și pentru care nu s-a făcut recepție”.

O altă problemă o reprezintă un Mercedes folosit în Grecia.

„Conform informațiilor primite de la reprezentanții City Insurance, a fost implicat într-un accident în urma căruia a suferit daune semnificative, fiind declarat ca daună totală. Epava autoturismului a fost vândută fără a se ști cine a încasat banii și unde i-a depus.

La prima adunare a creditorilor City Insurance, ce a avut loc vineri, s-au înscris 1.600 de solicitanți, conform Tabelului preliminar al creanțelor aparținând debitoarei Societatea de Asigurare și Reasigurare City Insurance S.A.

În total se solicită 9,09 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...