Exclusiv: Cum și-a tras City Insurance o țeapă de zeci de milioane

Printre neregulile financiare semnalate după falimentul City Insurance se numără și cazul unui împrumut de zeci de milioane de lei, oferit fără a genera vreodată dobândă și fără a mai fi recuperat. Beneficiarul, o firmă a grupului, cu un singur angajat.

Între 2013 – 2016, City Insurance a oferit mai multe împrumuturi companiei cu specific de agenție imobiliară City Invest & Management, totalizând nu mai puțin de 35,3 milioane de lei. Informația apare în Procesul Verbal de inventariere a bunurilor aflate în patrimoniul fostei companii de asigurări de către lichidatorul CITR.

Conform datelor din acest proces verbal, împrumutul nu a fost niciodată recuperat și nici nu s-a încasat vreo dobândă pentru banii oferiți, ajungându-se la o restanță totală de 60,4 milioane de lei, inclusiv dobânda cuvenită pe durata întregii perioade.

Deși compania City Invest & Management este deținută în proporție de 100% de către City Insurance, șansele de a se mai recupera ceva sunt infime, dacă ar fi să ne luăm după raportările contabile.

Deși primise peste 35,3 milioane de lei, City Invest & Management încheia anul cu 3,8 milioane de lei pierdere. Aceeași linie a fost păstrată până la data ultimei raportări contabile, respectiv 2020, an în care încheia cu 3,2 milioane de lei pierdere. În tot acest timp agenția imobiliară City Invest & Management a avut un singur angajat.

Nereguli multiple

Mai multe nereguli din activitatea City Insurance reies din inventarul bunurilor, întocmit de lichidatorul CITR.

Conform acestuia, din mai 2017 și până în mai 2018 City Insurance a achitat peste 1,5 milioane lei în avans către compania olandeză EMS Claims Services Provider „pentru un soft de daune care nu a fost vreodată funcțional și pentru care nu s-a făcut recepție”.

O altă problemă o reprezintă un Mercedes folosit în Grecia.

„Conform informațiilor primite de la reprezentanții City Insurance, a fost implicat într-un accident în urma căruia a suferit daune semnificative, fiind declarat ca daună totală. Epava autoturismului a fost vândută fără a se ști cine a încasat banii și unde i-a depus.

La prima adunare a creditorilor City Insurance, ce a avut loc vineri, s-au înscris 1.600 de solicitanți, conform Tabelului preliminar al creanțelor aparținând debitoarei Societatea de Asigurare și Reasigurare City Insurance S.A.

În total se solicită 9,09 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...