EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea Lojă Națională a României

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este jucat de Marele Maestru Radu Ninel Bălănescu.

Dar reprezentanția eternului dresor Ninel Bălănescu a luat sfârșit brusc anul trecut, iar actorii dresați de acesta parcă au intrat în adormire ca și cum n-ar fi existat.

Rezoluția și cele opt capete de acuzare la adresa lui Bălănescu

Prin Rezoluția nr. Conventului Extraordinar al MLNR (vezi documentul în facsimil), întrunit în data de 17 octombrie 2020, „luând în considerare atât cele reținute de Comisia Speciala Art. 9.4 prin Hotărârea din 29 iunie 2020, cât și faptele Fratelui Radu Bălănescu săvârșite după pronunțarea hotărârii, apreciază că faptele și atitudinea Fratelui Radu Ninel Bălănescu nu sunt demne de un Mason” şi a hotărât „excluderea definitivă a acestuia din rândul membrilor Marii Loji Naționale din România”.

La baza acestei decizii de excludere a stat Hotărârea din 29 iunie 2020, unde „Comisia Specială Art. 9.4 a cercetat faptele reținute prin actele de acuzare în sarcina Fraților: Radu Ninel Bălănescu, Ovidiu Galeș, Gheorghe Iancu, Dan Ștefan Spânu, Giorgiu Coman și Petre Buneci, a constatat vinovăția Fratelui Radu Ninel Bălănescu și l-a demis din funcția de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România pentru următoarele capete de acuzare ce sau dovedit întemeiate”.

Printre celor opt capete de acuzare menționate în Rezoluția din 17 octombrie 2020 se numără „Abuz de putere prin încălcarea suveranității și autonomiei Lojilor, utilizând Aparatele Zonale sau pârghii din domeniul profan, pentru a manipula deciziile acestora, precum și cenzura impusă în comunicare”, dar și „Abuzul de putere în forma lipsei de transparentă̆ în ceea ce privește exercițiul financiar al MLNR, precum și în administrarea finanțelor MLNR”.

Decretul de excludere

Ulterior, prin Decretul MLNR nr. 44 din 20 0ctombrie 2020 (vezi documentul în facsimil), semnat de Marele Maestru Pro Tempore, Manole Iosiper, „Radu Ninel Bălănescu este exclus definitiv din rândul membrilor Marii Loji Naționale din România”.

Tot prin acest decreta „Se împuternicește Marele Secretar Pro Tempore al MLNR (nr. Alecsandru Hociotă) pentru distribuirea acestui Decret în toate Lojile Simbolice din Obediența Marii Loji Naționale din România”.

Practic, potrivit acestor documente, Radu Ninel Bălănescu este exclus din rândul masonilor din țara noastră, dar acesta nu se dă dus și, astfel, scandalul continuă. Oare până când?  

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...