EXCLUSIV. Document! Cum dispar aproape 40 tone de fier vechi din AFER

Publicat: 05 mart. 2021, 11:34, de Mariana Chirila, în ACTUALITATE , ? cititori
EXCLUSIV. Document! Cum dispar aproape 40 tone de fier vechi din AFER
tren deraiat (foto: zf.ro)

Ziarul Puterea.ro și emisiunea Drumurile Noastre-B1 TV cuprind și ating toate lucrurile interesante pe care le știu despre Autoritatea Feroviară Română. Marile familii din AFER se bucură de o protecţie puternică în zona Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Primim însă documente și date într-un ritm ridicat despre AFER. Iar unele dintre lucrurile pe care le aflăm, sunt foarte grave.

În ediția de săptămâna trecută a emisiunii Drumurile Noastre a fost prezentat subiectul privind dispariția din AFER a câtorva zeci de tone de fier vechi. Ziarul Puterea a intrat în posesia unor documente care atestă dispariția unei cantități mari de fier vechi. Vorbim de aproape 40 de tone.

Primul document prezentat este procesul verbal încheiat în 14 decembrie 2020 privind rezultatele inventarierii bunurilor aflate în folosința serviciilor, birourilor din strutura directorului general și magaziei centrale a AFER.

Suntem siguri că majoritatea angajaților din AFER sunt oameni cinstiţi. Câţiva însă, fac nereguli grave, pe care apoi le muşamalizează. Un lucru foarte important este că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a trimis Corpul de Control la AFER.

Documentele în cauză, sunt:
 O adresă a directorului general al AFER din 30 iulie 2020, către S.C. INCETRANS S.A.
 O notă scrisă semnată de D.M.I, din data de 17 noiembrie 2020.
 O notă explicativă din 9 decembrie 2020 privind inventorierea magaziei centrale AFER, semnată de aceeaşi persoană D.M.I.
 Două pagini de fişă de magazie.
 O listă de inventariere din data de 17 noiembrie 2020.
 Un proces verbal privind rezultatele inventarierii bunurilor aflate în folosința serviciilor, birourilor din structura directorului general şi a magaziei generale a AFER, încheiat la data de 14 decembrie 2020, semnat de 5 persoane, respectiv de C.M., G.V, S.D., P.G. şi Ţ.D.
 Un proces verbal încheiat la data de 17 decembrie 2020, semnat de cinci persoane, respectiv de B.D., I.F., P.L., M.A. şi A.M.

Avem nu mai puțin de 8 documente, din care reiese clar un singur lucru. Din AFER dispar cantități mari de fier vechi. Vorbim de aproape 40 de tone. O cantitate care nu a putut fi identificată. Probabil că a întrat în pământ, nu?

Deoarece nimeni în AFER nu ştie nimic de ea? Iar domnul director general al AFER, care a încercat să mușamalizeze totul, a încercat să dea discret vina pe S.C. INCERTRANS S.A.

Despre ce este vorba? Cu ocazia unei acţiuni de inventariere care a avut loc în AFER la finalul anului trecut, s-a constata lipsa unei cantități de aproape 40 de tone de fier vechi. Mai exact, 37,3 tone de deșeuri de fier vechi şi aproape o tonă de fier nepregătit.

A ieşit un mic scandal, pentru că nimeni din comisia de inventariere nu a dorit să îşi acum lipsa acestei cantități. Cu toate acestea, s-a încercat rezolvarea problemei în stilul familiilor AFER. Prin neprezentarea la comisia din 17 decembrie 2020 a doi membrii, respectiv B.G. şi Z.N., problema a fost plasată directorului general al AFER. De atunci, se aude că totul a fost băgat sub preş. Aşa cum deja ne-am obişnuit, totul este secret la familiile AFER.

În final, vrem să vă transmitem ceva domnule director general al AFER: presupunem că aţi sesizat încă de atunci Poliţia cu privire le dispariția celor 40 de tone de materiale! Altfel, sunteţi pasibil de tăinuire. Rolul dumneavoastră era să conduceţi aşa cum trebuie AFER-ul, nu să protejaţi familiile şi cumetriile de acolo.

Precizam faptul că ziarul Puterea.ro deține toate documentele aferente acestui subiect. Zilele viitoare publicam toate dovezile privind dispariația a circa 400 de tone de fier vechi din cadrul AFER.