Dr. Beatrice Mahler, șef de lucrări, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, spune despre 2021 că a fost un an al extremelor, în care a simțit limitele sistemului medical, motiv pentru care speră că, în 2022, politicienii vor înțelege necesitatea de investiții și reforme în sistemul medical.
”2021 a fost un an al două extreme. O extremă: vârfurile valurilor al doilea și al patrulea pandemice, când mi-a fost teamă pentru oamenii pe care îi aveam în îngrijire. Și a doua extremă a fost cea de încredere că, dacă ne mobilizăm noi toți, ca popor, ca români, putem face față acestei pandemii.
2021 a fost anul cel mai greu din viața mea în acest Institut. Și mă gândesc la aprovizionarea cu medicamente. Le epuizam pe toate din farmacia spitalului și speram să ni se aducă altele. Mă refer la concentrația de oxigen, pe care am redus-o pentru ca să menținem un nivel suficient pentru toți pacienții, până când reușeam să ne aprovizionăm”, spune dr. Mahler.
„2021 a fost un an cu momente dificile, când mi-am dat seama de limitele sistemului: cât de mare este nevoia să se investească în infrastructura spitalelor, cât de mare este nevoia de grijă față de persoanalul medical”, subliniază dr. Mahler.
2022, impact mai mare din punct de vedere economic
”În anul 2022, îmi doresc să învățăm să acceptăm realitatea. Să înțelegem că numai împreună putem depăși momentele dificile. Și politicienii să înțeleagă că este nevoie de investiții rapide în sistemul medical și de reforme”, transmite dr. Mahler.
În privința evoluției pandemiei dr. Mahler crede că, în anul 2022, aceasta depinde de aprovizionarea spitalelor cu medicamente în așa fel încât pacienții să aibă acces la noile terapii pentru a preveni formele severe și decesele. ”Cred însă că 2022 va avea un impact mai mare din punct de vedere economic”, consideră dr. Mahler.
Dr. Beatrice Mahler are perfectă dreptate.
Priviți mai atent și analizați inteligent subiectul: Omikron în Marea Britanie: sute de mii de cazuri într-o singură zi.
Un total de 122.186 de cazuri corona au avut loc doar pe 24 decembrie, au stabilit autoritățile britanice în retrospectivă. Acesta a fost un record de la izbucnirea pandemiei. Un total de 321.036 de noi teste corona pozitive au fost găsite în cele trei sărbători de Crăciun din Marea Britanie. Potrivit ministrului Sănătății, varianta Omikron reprezintă acum aproximativ 90% din toate infecțiile corona.
Germania: Hamburg – Omikron se răspândește extrem de rapid și în Germania. Noua variantă de virus pare să fie și mai contagioasă decât varianta Delta, răspândită anterior. Având în vedere infecțiozitatea lui Omikron, regulile corona au fost din nou înăsprite – mai ales că persoanele vaccinate nu mai sunt protejate în mod adecvat de infecție.
Un studiu din Austria a descoperit acum că anumite persoane ar putea să fi dezvoltat deja o „superimunitate” împotriva Omikron.
Urmărește subiectul
Varianta SARS-CoV-2 B.1.1.529 (Omicron) se sustrage neutralizării prin ser de la indivizi vaccinați și convalescenți.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.08.21267491v1.full