EXCLUSIV Dumitru Coarnă explică votul dat împotriva ministrului Virgil Popescu: Urmăriți-i declarația de avere!

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a surprins astăzi când a anunțat în plenul Parlamentului că a votat moțiunea simplă a USR împotriva actualului ministru al Energiei, Virgil Popescu.

Cotactat de echipa Puterea.ro, Dumitru Coarnă a spus că nu este singurul deputat PSD care a votat împotriva ministrului PNL, care face parte din coaliția de guvernare.

“Am votat pentru moțiune, pentru că, în opinia mea, ministrul Popescu este principalul vinovat pentru această criză energetică pe care a provocat-o în mod intenționat. De ce? Pentru că el este ministrul OMV. Ministrul a scăzut în mod deliberat producția de gaze în România iar OMV a câștigat peste 1 miliard de euro. Eu, încă din 2019 atrăgeam atenția asupra relației sale cu OMV. Urmăriți-i declarația de avere și vedeți că a deținut acțiuni la OMV Petrom, în 2020. Poate că nu este întâmplător faptul că soția sa deține opt stații OMV Petrom. Recent, domnul Popescu a efectuat o vizită în Azerbaijan, fiind însoțit chiar de un director al OMV”, a declarat Dumitru Coarnă în exclusivitate pentru Puterea.ro.

Întrebat dacă în contextul actual al tensiunilor politice dintre PSD și USR coaliția de guvernare va rezista pe termen scurt sau mediu,  Coarnă a evitat un răspuns direct, menționând că nu este singurul deputat PSD care a votat moțiunea simplă a USR.

“Mai sunt cel puțin doi deputați PSD care au votat moțiunea, însă nu doresc să dau nume”, a mai precizat Dumitru Coarnă.

Contactat de Puterea.ro, ministrul Energiei, Virgil Popescu nu a dorit să comenteze declarațiile date de către Dumitru Coarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...