EXCLUSIV. Fiul lui Cezar Preda vrea controlul la Nuclearelectrica ca să facă jocul „băieților deștepți” din energie

Publicat: 13 sept. 2021, 16:27, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
EXCLUSIV. Fiul lui Cezar Preda vrea controlul la Nuclearelectrica ca să facă jocul „băieților deștepți” din energie
Cezar Preda si Mircea Preda

Lupta pentru șefia PNL dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban a făcut ca în spatele premierului să se grupeze o parte dintre „greii” din fostul PDL care au ținte clare, iar unul dintre aceștia este fostul vicepreședinte PDL, Cezar Preda.

Preda jr.: „Domnule Florin Cîţu, aşteptăm măsuri concrete, nu ordonanţe pentru bănci”

Una dintre cele mai spectaculoase mutări garantate politic care se pregătește pe piața energiei din țara noastră la Nuclearelectrica SA. Potrivit informațiilor noastre, Mircea Preda, nimeni altul decât fiul fostul deputat și lider PDL, Cezar Preda, vrea cu orice preț să conducă Nuclearelectrica SA, adică sa-i ia locul actualului director general Cosmin Ghiță.

Numai că Preda jr. a ajuns în anii trecuți la Nuclearelectrica tot în urma unor aranjamente politice regizate de tatăl său, fapt pentru care acum este șeful Departamentului Relații Internaționale și Politici Europene. De asemenea, tot „băiatul lui tata” a devenit anul trecut și administrator la Telekom Romania Communication (fost Romtelecom).

Anul trecut, Mircea Preda s-a „remarcat” pe rețelele de socializare, iar într-una dintre postări (vezi documentul în facsimil) îl critica la greu pe fostul ministru al Finanţelor, actualul premier Vasile Florin Cîţu. 

Domnule Florin Cîţu, aşteptăm măsuri concrete, nu ordonanţe pentru bănci (ING, Raiffeisen etc), normele de aplicare vin în ajutorul băncilor şi companiilor de asigurări, nu în ajutorul Românului de rând şi operatorului economic mic„, se menționa în postarea de anul trecut a lui Preda jr.

Postare Mircea Preda

Presiuni și jocuri de culise

Presiunile care se fac la nivelul Guvernului pentru ca Mircea Preda să ajungă director general la Nuclearelectrica SA ridică mari semne de întrebare care, totodată, ar trebui să dea de gândit celor din instituțiilor de forță ale statului.

Faptul că urmează să se închidă unul din reactoarele de la Cernavodă, România va trebui să cumpere energie din import. Astfel, țara noastră, prin Nuclearelectrica, trebuie să elaboreze cât mai rapid o strategie de import de energie și aici intră în joc acei „băieți deștepți” din această zonă.

Iar, potrivit informațiilor noastre, fiul lui Cezar Preda ar fi cel mai bun partener al „băieților deștepți”, adică să le facă jocurile pentru importurile de energie.

Rămâne de văzut dacă ministrul Energiei, Virgil Popescu, și premierul Florin Cîțu îi vor fac pe lac fostului lider PDL de Buzău, Cezar Preda, adică să-l impună pe Mircea Preda la butoanele Nuclearelectrica?