EXCLUSIV. Jocuri incredibile de culise pentru revenirea în forță a „băieților deștepți” la Hidroelectrica

De mulți ani, energia ieftină produsă de Hidroelectrica SA a atras ca un magnet atenția și lăcomia băieților deștepți din zona energetică care roiesc și își fac combinațiile, fiind abonați la resursele uriașe ale companiei.

Practic, de ani de zile, acești băieți deștepți veniți din zona afacerilor discutabile și din politică au căpușat Hidroelectrica prin impunerea în funcțiile cheie a unor oameni obedienți care au deschis și deschid larg robinetul sifonării banilor companiei. Acum, prin diverse aranjamente, trei „băieți deștepți” implicați în trecut în devalizarea Hidroelectrica vor să revină la butoanele companiei.

Urmărire în rem urmată de prescripție

Abia prin 2014, unii băieți deștepți abonați la energie ieftină de la Hidroelectrica, au fost „scanați” de DNA, iar prin Ordonanța nr.246/2003 din 2 februarie 2014, a fost începută urmărirea penală în rem, pentru „infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat”,

Trebuie precizat că, în prezent, capitalul social al Hidroelectrica S.A. este deținut de statul român prin Ministerul Energiei în proporție de 80,056099782% și de Fondul Proprietatea S.A. în proporție de 19,943900218%.  

Potrivit informațiilor provenite din zona DNA, s-a reținut „că în perioada 2000-2001, la nivelul factorilor de decizie ai Hidrolectrica, s-a constituit  un grup infracțional organizat, format din din mai multe persoane cu atribuții directe în derularea contractelor de retehnologizare al Centralelor de Porțile de Fier I și Porțile de Fier II, ce au avut drepr scop prejudicierea gravă a patrimoniulu Hidrolelectrica  SA, cu afectarea interselor statului român în domeniul energetic, activitatea acestui grup și în prezent”.

Ulterior, prin Ordonanța nr. 972/P/2014 a DNA, Secția de Combaterea a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție a decis „clasarea cauzei cu privire la fapte pentru care intervenise prescripția răspunderii penale”. Astfel spus, faptele constatate în anchetă au existat cu certitudine. Însă nu au mai putut fi pedepsite, intervenind prescripția.

Revenirea cu premeditare… oarecum anticipată

La câțiva ani diferență, la portile Hidroelectrica au început să bată din nou cu insistență, aceleași personaje scăpate prin prescrierea faptelor care – din pozitii de top în cadrul societății – cu multă sârguință și devotament, dincolo de orice risc, și-au pus semnăturile în slujba afacerilor „băieților deștepți” care căpușaseră compania Hidroelectrica SA. 

Astfel, semnatarii proceselor verbale de recepție ale lucrărilor neconforme și incomplete de la Porțile de Fier care au produs companiei Hidroelectrica un prejudiciu evaluat de procurori la 9.883.404 CHF și 103.634.334 lei, pagube imposibil de recuperat în ani de procese, au revenit ca să reclame funcții în cadrul companiei, pretinzând că timpul scurs i-a spălat și purificat.

Între timp, acești șmecheri au fost „ascunși” pe la Electrica pe posturi călduțe și bine remunerate, au atacat în instanță deciziile pe motiv ca au nedreptăți și vor să revină la butoanele companiei.

Este cazul celor trei foști vătafi ai Hidroelectrica Ovidiu Agliceru – fost director general Hidroelectrica, Petronel Chiriac – director financiar in aceeași companie sau Radu Silaghi – președintele Consiliului de Administrație de la Hidroserv.

Jocul incredibil de la Curtea de Apel

Acești trei „băieți deștepți” de la Hidroelectrica vor să revină la la butoanele companiei cu ajutorul instanțelor. Ca atare, deja s-a „țesut” un plan diabolic de revenire a celor trei la butoanele Hidroelectrica și astfel, procesul ajuns la Curtea de Apel București a luat o turnură incredibilă.

Unul dintre cei trei judecători ai completului de la Curtea de Apel, Mihaela-Monica Stan s-a prins că lucrurile nu sunt în regulă și s-a retras din complet din cauza coronavirusului. Ceilalți doi judecători Gabriela Florescu și Iuliana Iorgulescu au rămas mască când s-au trezit că Mihaela Stan s-a suspendat.

Între timp, a fost desemnat un judecător din oficiu și se așteaptă ca să dea câștig de cauză celor trei băieți isteți – Ovidiu Agliceru, Petronel Chiriac și Radu Silaghi de a reveni la Hidroelectrica ca să continue vechile obiceiuri și îndeletniciri.

2 COMENTARII

  1. Va e frica de Agliceru pradatorilor 🙂 SA VINA AGLICERU sa vada toate furaciunile facute de actuala conducere de infractori. se apropie latulul. va dati la judecatori pe fata infractorilor …cate milioane ati furat o sa va zica Agliceru pana la ultimul cent

  2. Dinu Paturica alias cel mai slab Director al Hidroelectrica de la infiintare si pana in prezent a executat un ordin de la baiatul cu ochelari a lui Mischie. pana aici nimic senzational pentru ca asta face intotdeauna. Executa ordine. numai ca de data asta a luat o companie de moristi care ii va fi Crucea pe cariera glorioasa de la Hidroelectrica. companie achizitionata are 1 miliard de euro/lei datorii si pierderi cumulate de 250 milioane. pe o astfel de companie nu ai cum sa dai bani ci doar sa primesti sa o iei ca sa-i achiti imensele datorii ea tehnic fiind in insolventa. De altfel este MARE SECRET pretul. in comunicatele publicate in site-urile de energie preplatite nu a intrebat nimeni care a fost pretul dat pe o astfel de smekerie. Se pare ca este fabulos pretul si ce e si mai interesant este ca unul din membri CA ai companiei achizitionate este vicepresidinte la un sector al capitalei la partidul care trebuie. Se pare totusi ca procurorii inteligenti au intrat pe fir vaznd cat de mare e frauda si tabla impartirii … cica in 2 luni e dosarul gata cu tot cu trimitere in instanta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole