EXCLUSIV. Jocurile de culise incredibile și caracatița intereselor țesute de un fost arbitru de handbal la Clubul Sportiv Dinamo București

Comandantul interimar al Clubului Sportiv Dinamo București impus de fostul ministru de Interne Marcel Vela, comisarul de poliție Ionuț Popa, venit de la Direcției Generale de Protecție Internă a MAI, a rupt gura târgului în această vară aducând un antrenor de top la echipa de handbal masculin.

Comandantul de la Dinamo pe urmele lui Xavier Pascual în Spania

Șeful interimar al CS Dinamo București, Ionuț Popa, s-a deplasat, surprinzător, în urmă cu ceva timp, împreună cu încă trei persoane din clubul păstorit de Ministerul de Interne, în Spania ca să-l convingă pe antrenorul echipei de handbal masculin de la Barcelona, Xavier Pascual, să preia teamul bucureștean.

De convins nu a fost prea greu, mai ales că Barcelona anunțase că nu îi mai prelungește contractul lui Xavier Pascual chiar dacă a câștigat Liga Campionilor. În plus, Pascual cunoștea cât de cât handbalul românesc pentru că mai antrenase timp de doi ani, între 2016-2018, echipa națională masculină a României, fiind remunerat regește, adică vreo 10.000 de euro pe lună.

Dacă ținem cont că Pascual a stat cam două luni pe an cu echipa națională, reiese că a încasat cam 60.000 de euro pe lună. Unde în Europa și pe mapamond un antrenor handbal mai primește 60.000 de euro pe lună? Doar în România!

Cu ce ne-am ales după doi ani de mandat al Xavier Pascual? Cu faptul că România nu mai este nici în primele 24 de echipe ale Europei, ajungând să ne bată Kosovo!

Acum, Xavier Pascual a semnat pe trei ani cu CS Dinamo București și potrivit informațiilor noastre va fi mai bine remunerat decât la Barcelona, adică vreo 10.000 de euro pe lună, sumă ce va fi dublată de anul viitor când va prelua, din nou, echipa națională.

Că deh, prin venirea lui Pascual, de acum înainte prezența lui Alexandru Dedu se va face simțită și mai mult în Clubul Dinamo și mai ales la echipa de handbal masculin, iar prietenii știu și de ce!

„Umbrele” lui Vela din Ștefan cel Mare

Însă, ceea ce se știe mai puțin este că un rol important în aducerea antrenorului spaniol l-a avut și fostul ministru de Interne Marcel Vela. În primul rând, Vela l-a impus pe Ionuț Popa la șefia CS Dinamo București și prieteni știu și de ce, iar Popa a fost „impresionat” de „calitățile” manageriale ale unui fost arbitru de handbal, Marius Pintea, prieten și el cu fostul ministru de Interne, dar mai ales cu Xavier Pascual.

Elocvent în acest sens este faptul că la instalare, Xavier Pascual a mulțumit lui Marius Pintea, prietenul său, dar și președintelui CS Dinamo, Ionuț Popa, pentru propunerea făcută de a prelua echipa de handbal din Ștefan cel Mare.

Propunerea de a veni în România am văzut-o ca pe o provocare, ca pe o șansă de a-mi schimba complet viața. Așa că am vorbit cu soția mea și am hotărât împreună să facem acest pas. Este foarte important pentru mine, deoarece am văzut că aici oamenii își doresc lucruri esențiale. Nu vă pot promite că vom câștiga Liga Campionilor, dar vă pot promite că vom munci, vom munci din greu. Că voi petrece multe ore alături de echipă împreună cu stafful meu pentru a ne atinge obiectivele„, a declarat Xavier Pascual.

Mai mult, antrenorul spaniol l-a adus la Dinamo, pentru vreo 5.000 de euro pe lună, și pe fiul său Alex Pascual Garcia, fapt pentru care jucătorul echipei naționale care-l putea concura pe post pe fiul acestuia, Alexandru Asoltanei, a fost dat afară.

Marius Pintea, contract din martie 2021 cu CS Dinamo București

Numai că ceea ce poate nu știu primii doi oameni trimiși de Direcția Generală de Protecție Internă, fosta 0215, în fruntea clubului Dinamo, adică comisarii de poliție Ionuț Popa și Adrian Popescu, este că prietenul lui Xavier Pascual, Marius Pintea este bine conectat în afaceri cu un personaj controversat trecut prin curtea clubului din Ștefan cel Mare.

De fapt, Marius Pintea era la echipa de handbal de câteva luni bune înainte să se facă vorbire despre venirea lui Xavier Pascual. Comandantul CS Dinamo București, Ionuț Popa, a precizat recent pentru PUTEREA că Marius Pintea „este membru în stafful echipei de handbal și își desfășoară activitatea la CS Dinamo București în baza unui contract de activitate sportivă începând cu luna martie 2021. Atribuțiile vizează spectrul organizatoric, atât în plan intern, cât și internațional„. 

Firmele lui Pintea, în afaceri cu o fostă consilieră a lui Băsescu al cărui soț a trecut pe la Dinamo 

Potrivit informațiilor oficiale, Marius Pintea este implicat în activitatea a cinci firme, patru dintre ele fiind înființate în ultimii doi ani, al căror sediu social este la Cluj Napoca și comuna Mogoșoaia de lângă București. Prietenul lui Pascual este acționar unic și totodată administrator la firmele Expert Workforce Solutions SRL și Profesional Smart Solutions SRL, ambele cu sediul social la Cluj Napoca.

Prima are ca obiect principal „activități de contractare, pe baze temporare, a personalului”, iar a doua se ocupă cu „alte activități recreative și distractive n.c.a”. Dar, fostul arbitru mai deține 33% din firma Consultrio SRL Cluj Napoca, unde este și administrator, alături de avocatul Dan Radu Lungu, 33% și spaniolul Arnau Uson Jose Julien, 34%. Această firmă are ca obiect principal „activități de consultanță pentru afaceri și management”.

Însă, fostul arbitru mai deține 40% din două firme cu sediul social în comuna Mogoșoaia. Este vorba de firmele Exe Sport SRL, care are ca obiect principal de activitate „comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc”, și Exe Medical SRL care se ocupă de „comerțul cu amănuntul al articolelor medicale și ortopedice în magazine specializate”. Celelalte 60% din acțiunile celor două firme sunt deținute de firma Exe Finance Holding SRL, cu sediul social tot la aceea adresă din Mogoșoaia (str. Aeroportului, nr.141, Corp 1, Birou 1″), al cărui obiect principal este „activități ale holdingurilor”.

Dar, acționarul acestei firme este Mihaela Claudia Copaci, nimeni alta decât una dintre fostele directoare de cabinet la Palatul Cotroceni pe vremea lui Traian Băsescu, și totodată soția controversatului Mircea Copaci. Acesta a petrecut vreo şapte ani în cadrul CS Dinamo, trecând şi pe la secţiile de handbal şi rugby înainte de a se muta la clubul de fotbal, ca director de marketing, ajungând ulterior vicepreședinte al CS Dinamo și chiar președinte după pensionarea lui Marcel Popescu.

Semne de întrebare

Acum, prin venirea lui Marius Pintea la echipa de handbal Dinamo București, a revenit și Mircea Copaci, prin intermediul soției, la clubul finanțat de Ministerul de Interne.

Rămâne de văzut cât va ajuta Marius Pintea echipa de handbal masculin Dinamo București că atâta timp cât a fost pe la CSM București și pe lângă Xavier Pascual nu s-a prea văzut decât poate prin faptul că a încasat mult mai mulți bani decât prestația depusă.

Dar cine știe, acum poate în tandem cu familia Copaci, altele vor fi rezultatele echipei de handbal masculin Dinamo București, mai ales că Pintea știe relația lui Alexandru Dedu cu Xavier Pascual de pe vremea când ambii lustruiau banca de rezerve de la Barcelona!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...