EXCLUSIV. Ministrul Barna Tanczos continuă seria numirilor ilegale din „era” Costel Alexe și chiar îl promovează pe sforarul șef de la „Apele Române”

După ce a mușamalizat scandalul angajărilor ilegale de la Administrația Națională Apele Române (ANAR) regizate de tandemul Costel Alexe-Ervin Molnar, ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a trecut la faza recompensării și promovării unora dintre sforarii șefi ai acestor ilegalități.

Numiri cu dedicație de la ANAR și Ministerul Mediului la conducerea ESZ Prahova

La sfârșitul săptămânii trecute, directorul general al ANAR, Laszlo Barabaș, impus de ministrul Barna Tanczos, a făcut o mutare incredibilă la S.C. Exploatare Sistem Zonal (ESZ) SA Prahova, entitate aflată sub tutela ANAR care, de departe, miroase a aranjament de tip mafiot.

Trebuie precizat că  S.C. Exploatare Sistem Zonal Prahova S.A. este principalul producător de apă potabilă pentru 84% din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru nouă societăți comerciale. 

Până la data de 14.07.2006, E.S.Z. Prahova a funcționat în cadrul ANAR în structura Direcției Apelor Buzău-Ialomița, după care s-a transformat în societatea comercială Exploatare Sistem Zonal Prahova S.A. și s-a desprins din ANAR dar care a rămas unic acționar. Astfel, prin Decizia Consiliului de Administrație a SC ESZ SA Prahova nr.202 din 02.07.2021, ca urmare a ședinței extraordinare a CA, secretarul de stat impus de PNL Brașov, Ionuț Sorin Banciu, a fost numit președintele CA de la ESZ Prahova.

Tot prin acea decizie, sforarul șef al angajărilor ilegale de la ANAR din era Alexe-Molnar, directorul de resurse umane Relu Adam a fost numit, atenție, director general al ESZ Prahova. Însă, toată această ședință a CA este mascaradă incredibilă de aranjamente și jocuri de culise.

În primul rând, trebuie precizat că președintele bordului administrativ de la ESZ Prahova era la ședința din 2 iulie 2021, tocmai Relu Adam, adică cel pe care pe care cei șase membrii ai Consiliul de Administrație îl numise director general.

Practic, Relu Adam era șeful CA de la ESZ Prahova care în numește pe el director general, adică și-a aprobat singur numirea în fruntea acestei societăți.

Un silvicultor, administrator șef la ESZ Prahova

Tot acest consiliul de administrație l-a impus președinte pe secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu care era deja membru în bordul administrativ al ESZ Prahova.

Ce legătură are Banciu cu obiectul de activitate al ESZ Prahova? Niciuna. Doar faptul că este impus de PNL și de fostul edil al Brașovului, George Scripcaru, pe funcția de secretar de stat pentru domeniul pădurilor, el fiind inginer silvic cu rezultate modeste.

Mascarada regizată de conducerea ANAR de dragul  numirii unui consilier PMP la ESZ Prahova

Nu trebuie omis faptul că tandemul Alexe-Molnar, prin intermediul sforarului șef de la ANAR, directorul de resurse umane, Relu Adam, cel care a parafat și pus pe tapet toate angajările ilegale de la „Apele Române”, l-a dat afară anul trecut pe directorul de la E.S.Z. Prahova, Sorin Niculae, inginerul hidrotehnician Sorin Niculae, specialist cu peste 30 de ani de experiență în domeniul apelor și studii aprofundate în acest domeniu.

În locul lui Sorin Niculae, cel care era director de înființarea societății, cei trei șmecheri ai numirilor ilegale au impus un consilier PMP de la Câmpina, Bogdan Constantin Ene, care nu avea nicio legătură cu activitatea acestei societăți.

Astfel, Relu Adam și tandemul Alexe-Molnar au ignorat total principale condiții legale de numire în acest post, adică studii de specialitate, minim opt vechime în domeniu și cinci ani experiență de conducere.

Acum, Relu Adam a luat locul consilierului PMP de la Câmpina, Bogdan Constantin Ene, deși nici el nu îndeplinește condițiile legale mai sus menționate. Ca mascarada numirilor de la ESZ Prahova să fie totală,  Bogdan Constantin Ene a fost numit director tehnic la ESZ Prahova, adică fără niciun habar de problemele tehnice ale acestei societăți.

Negociere, șantaj sau ieșire discretă?

Potrivit informațiilor noastre, Relu Adam urma să fie zburat în urmă cu vreo două-trei săptămâni din funcția de șef resurse umane de la ANAR, dar imediat a intrat în concediu medical.

Surprinzător, de luni 5 iulie 2021, acesta este noul director general al ESZ Prahova, deși nu îndeplinește condițiile legale, unde toată activitatea societății este controlată de omul lui Ervin Molnar, director comercial Călin Cioban. 

Așadar, tandemul Barna Tanczos-Laszlo Barabaș continuă seria numirilor ilegale făcute de cuplul Costel Alexe-Ervin Molnar, și, mai mult chiar, l-au și recompensat pe sforarul șef de la ANAR, Relu Adam, cu postul de director general al ESZ Prahova. Adică, o mână spală pe cealaltă, și ambele fața UDMR și PNL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole