EXCLUSIV. Nicușor Dan merge pe mâna Gabrielei Firea și pompează lunar 5.000 de euro în conturile Primăriei Sector 3 pentru chiria sediului de la CSM București

De patru ani de zile, Clubul Sportiv Municipal (CSM) București, gruparea sportivă finanțată anual cu vreo 15.000.000 de euro din banii bucureștenilor, este condusă dezastruos de Gabriela Szabo, prietena fostului edil PSD, Gabriela Firea. Dar, cu toate aceste „performanțe”, fosta atletă continuă să „toace” bani publici într-o veselie și cu binecuvântarea lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan, braț la braț cu Firea, de dragul Gabrielei Szabo

Singura „performanță” remarcabilă a Gabrielei Szabo de la impunerea ei de către Firea la șefia CSM București a fost mutarea sediului clubului dintr-un imobil din centru Capitalei, unde chiria era zero bani, în unul din Sectorul 3 unde chiria pe lună este jumătate din remunerația antrenorului echipei de handbal feminin.

Dar, surprinzător, edilul general Nicușor Dan și Gabriela Szabo au refuzat de mai multe ori să precizeze pentru PUTEREA ce sumă de bani se alocă din banii bucureștenilor pentru chiria sediului CSM București din Calea Vitan nr. 242.

Trebuie precizat că închirierea sediului actual al CSM București este un aranjament în trei. Spațiul închiriat este administrat de o firmă a Primăriei Sectorului 3 păstorită de edilul Robert Negoiță, finul Gabrielei Firea, iar Gabriela Szabo, înrolată și ea în PSD, este prietena fostului primar PSD.

Moftul Gabrielei Szabo: 5.000 de euro, chiria lunară pentru sediul CSM București

Dar, aranjamentul închirierii acestui spațiu unde își are acum sediul CSM București a fost făcut public pentru PUTEREA de către președintele Consiliului de administrație de societatea care a închiriat.

Chivu Bogdan Alexandru Mihnea, președinte provizoriu al Consiliului de Administrație de la Administrare Active Sector 3, a precizat pentru PUTEREA că în prezent „cuantumul lunar al chiriei încasate de CSM București este în valoare de 5.000 de euro/lună +TVA, pentru o suprafață de 635,47 mp”.

Asta, înseamnă cam 8 euro/mp, plus TVA și cheltuielile de întreținere. De asemenea, Chivu Bogdan Alexandru Mihnea a mai precizat acest  contract „este valabil, începând cu data de 01.06.2021 până la data de 31.12.2021, cu posibilitatea de prelungire pe primele patru luni ale anului 2022 în limita fondurilor bugetare aprobate”.

Așadar, Gabriela Szabo umflă lunar conturile primăriei lui Robert Negoiță cu 5.000 de euro, deși Primăria Capitalei deține o mulțime de spații unde ar putea să fie sediul CSM București, pe mai puțini bani sau chiar gratis. Practic, cu banii dați pentru chiria sediului clubului finanțat din banii bucureștenilor, adică jumătate din banii pe care-i încasează lunar antrenorul echipei de fete, selecționerul Adrian Vasile, se poate asigura remunerația pentru zece antrenori de copii și juniori.

Blat Nicușor Dan – Gabriela Firea?

Dar, are balta pește, și, astfel, Nicușor Dan continuă „acțiunea” Gabrielei Firea de pomparea necontrolată de bani publici în CSM București și menținerea în fruntea clubului a Gabrielei Szabo, deși managementul acesteia este dezastruos și păgubos pentru Primăria Capitalei.

Surprinzător este că edilul Nicușor Dan nu catadicsește să vadă pe ce s-au tocat banii la CSM București în „era” Szabo și, ca atare, refuză să dispună control la acest club finanțat din banii bucureștenilor.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...