EXCLUSIV. Omul impus de UDMR a blocat Administrația Fondului pentru Mediu

De aproape o lună și jumătate, activitatea Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) este blocată din câteva motive incredibile, dar mai ales din cauza unor practici administrative extrem de birocratice.

 Blocaj total din motive… birocratice

Pe 11 martie 2021, premierul Florin Cîțu îl numea în funcția de președinte al Administrația Fondului pentru Mediu pe reprezentantul UDMR de la Satu Mare, Ștefan Toga.

Dar imediat după instalarea lui Ștefan Toga, activitatea AFM a fost efectiv blocată. Practic, nu s-a mai făcut nicio plată pentru lucrările la proiectele finanțate de AFM, atenție, care deja sunt executate și verificate de reprezentanții AFM.

Mai mult, s-au amânat fără nicio justificare vizitele de verificare în teren a reprezentanților AFM la proiectele finanțate de AFM aflate în curs de executare.

De ce? Pentru că noul președinte al AFM, Ștefan Toga, sub pretextul că vrea să verifice ce a fost până la descălecarea sa, nu semnează nimic și nici nu a delegat atribuții de serviciu celor din subordinea sa. 

Trebuie precizat că AFM funcționează în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, condus de senatorul UDMR Barna Tanczos, fiind principala instituție care asigură suportul financiar pentru realizarea proiectelor și programelor pentru protecția mediului, constituită conform principiilor europene „poluatorul plătește” și „responsabilitatea producătorului”.

 Bariere birocratice incredibile

Un rol cheie în blocarea activității Administrației Fondului pentru Mediu îl joacă șefa Serviciului administrativ, Elena-Alina Lefter. Practic, aceasta decide când pot merge reprezentanții AFM în control la proiectele finanțate de către administrație.

Dar, culmea birocrației, Elena Alina Lefter le cere reprezentanților AFM să anunțe cu minim 14 zile înainte că vor efectua controale la proiectele finanțate de AFM.

Astfel, prin refuzul președintelui Ștefan Toga de a delega subalternilor atribuții de serviciu și prin barierele birocratice impuse de Alina-Elena Lefter, activitatea Administrației Fondului pentru Mediu este la ora actuală paralizată, spre disperarea și exasperarea oamenilor de afaceri care au în derulare proiecte finanțate de AFM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...