One United Properties se va lista la BVB în iunie 2021. Compania lucrează acum la prospect

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties se va lista în iunie 2021 pe Piața Principală a Bursei de Valori București, intenție aprobată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 19 aprilie. La BVB mai sunt listați dezvoltatori precum Impact sau Qualis Properties.

Dezvoltatorul ia în considerare listarea la BVB printr-o ofertă publică inițială. Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss Capital va face parte din grupul de distribuție.

„Ne propunem să ne listăm în luna iunie 2021, am aprobat formal intenția în AGA și lucrăm la prospect pentru a-l depune la ASF pentru aprobare în cel mai scurt timp posibil”, explică Victor Căpitanu, unul dintre fondatorii companiei.

One Uited nu intenționează să se listeze pe piețele de capital din străinătate.

„Deocamdată prioritatea noastră e să listăm compania pe Bursă de Valori București, unde vedem un potențial mare de creștere și unde vrem să contribuim la dezvoltarea unei piețe de capital sănătoase și puternice”, susține Căpitanu.

Fondatorii companiei dețin 75% dintre acțiuni

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, care în prezent dețin 75% din acționariatul companiei și sunt singurii membri executivi ai consiliului de administrație, restul celorlalți cinci membri fiind neexecutivi. Cei doi fondatori vor rămâne la conducerea societății și după listarea acesteia la BVB.

„Planurile noastre de creștere a companiei continuă și prin listarea la bursă, care va duce compania la nivelul următor în strategia noastră pe termen lung, va diversifica opțiunile disponibile pentru accesarea de capital pentru proiectele noastre inovatoare din domeniul imobiliar, va permite unei noi categorii de investitori să ni se alăture și va spori lichiditatea pentru acționarii companiei”, spune Victor Căpitanu.

Cei doi fondatori au investit în imobiliare încă din 2000 și au dezvoltat prima clădire rezidențială în 2006, apoi începând cu 2013 au extins proiectele imobiliare sub marca One, transformând-o în lider al pieței rezidențiale de lux din România.

One United Properties are în dezvoltare proiecte imobiliare precum One Cotroceni Park, One Floreasca City, One Verdi Park, One Herăstrău Park, One Peninsula, One Herăstrău Park, care includ zeci de mii mp de birouri și câteva mii de apartamente.

Compania nu plănuiește, deocamdată, vânzarea niciunui activ imobiliar pe care îl deține.

„Deocamdată nu avem planuri să vindem birouri sau alte proprietăți închiriate din portofoliu. În ceea ce privește terenurile pentru dezvoltări rezidențiale și mixte, noi suntem tot timpul activi și căutăm locații noi în care putem dezvolta”, încheie Căpitanu..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...