EXCLUSIV. Peste 70% din angajații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-au vaccinat

Dacă la alte instituții ale statului, campania de vaccinare nu a avut un succes foarte mare, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) lucrurile stau cu mult mai bine, peste 70% dintre salariați fiind vaccinați, la acest moment.

Spre comparație, la Ministerul Sănătății gradul de vaccinare era de 26% în jurul datei de 20 octombrie. Pe de altă parte, la nivelul angajaților Administrației Prezidențiale se ajunsese deja la 87%, semn că la Cotroceni îndemnul președintelui la vaccinare a avut efect.

“Peste 70% din personal s-a vaccinat la nivel national, iar trendul este ascendent”, a declarat pentru Puterea Adrian Pintea, directorul general al Agenției, care a adăugat că, în prezent, numărul salariaților se ridică la 4.800.

APIA este una dintre instituțiile cele mai performante din România care gestionează fonduri europene și cel mai probabil se află și în topul celor mai eficiente.

 42 de centre județene

Înființată în 2004, APIA este un organ de specialitate al administraţiei publice centrale, aflat în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu personalitate juridică, finanţat integral de la bugetul de stat.

Agenția are ca atribuţii aplicarea măsurilor de sprijin pentru producătorii agricoli, finanţate atât din bugetul Uniunii Europene prin Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – FEADR, cât şi de la bugetul de stat. În subordinea APIA funcţionează 42 de centre judeţene cu personalitate juridică, care coordonează activitatea centrelor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...