Exclusiv. Prof. dr. Daniel Coriu: În 2022, ghidurile și protocoalele terapeutice să fie elaborate de Colegiul Medicilor și societățile profesionale

Prof. dr. Daniel Coriu este președinte al Colegiului Medicilor din România și medic primar, directorul Centrului de Hematologie Fundeni. În dubla sa calitate, prof. dr. Coriu spune că 2021 a fost unul de învingere a fricii de Covid, iar 2022, un an al dezvoltării de proiecte pentru medici.  

2021: Am fost martori ai unui dezastru sanitar

Medicul Daniel Coriu spune că ”anul 2021 a fost un an bizar, cu prea multe provocări și situații cu care nu eram obișnuiți. Am reușit să învingem teama de această boală care ne speria în 2020. Eu am trecut prin această boală și m-am speriat. Noi ca medici nu mai avem teamă de Covid.

Dar în 2021, în valul al patrulea al pandemiei, am trăit o mare dezamăgire și frustrare. Am fost martori ai unui dezastru sanitar. Am avut vaccinuri dar, din păcate, mesajul nostru nu a avut ecoul așteptat” .

În 2022, o colaborare aplicată cu Ministerul Sănătății

În 2021, Colegiul Medicilor din România s-a modernizat și a devenit o instituție, iar 2022  este anul  dezvoltării de proiecte pentru medici, transmite prof. dr. Coriu.   

”Doresc să aduc societățile profesionale alături de Colegiu, să fie implicate în activitatea medicilor. De asemenea, doresc să am o colaborare aplicată cu Ministerul Sănătății, în așa fel încât ghidurile și protocoalele terapeutice să fie realizate de Colegiu și societățile profesionale”, subliniază prof. dr. Coriu.

Pentru aceasta este necesară o modificare legislativă, care este de competența Ministerului Sănătății.

”Nu este normal ca ghidurile și protocoalele să fie făcute în comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății și publicate în Monitorul Oficial, așa cum se întâmplă acum. Nicăieri, în lume, nu se procedează așa. Ghidurile și protocoalele trebuie publicate în reviste de specialitate și modificate ori de câte ori este nevoie. Și vă dau un exemplu: ghidul pentru hematologie a fost modificat în acest an, după 11 ani, ceea ce este total incorect și pentru medici, și pentru pacienți”,  explică prof. dr. Coriu.

În acest sens, sunt convins că prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, va înțelege foarte bine situația, mai spune prof. dr. Coriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...