EXCLUSIV. Scandal între USR și PNL. Claudiu Năsui a blocat programul Electric Up pentru panouri solare coordonat de Virgil Popescu

La începutul lunii decembrie 2020, ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu anunța că au început înscrierile în programul Electric-Up pentru panouri solare și chargere de mașini electrice. 

Numai că, ieri, surpriză! Printr-o manevră a ministrului USR al Economiei, Claudiu Năsui, acest program gestionat de Virgil Popescu a fost blocat.

Fonduri europene de până la 100.000 de euro pentru panouri fotovoltaice

Pe 4 decembrie 2020, ministrul Economiei Virgil Popescu anunța că „s-a deschis sesiunea de înscrieri în programul Electric-Up, prin care IMM-urile din domenii diverse și operatorii HoReCa vor putea accesa fonduri nerambursabile de maximum 100.000 de euro fiecare, să-și instaleze panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice” și „pentru această sesiune de Electric-Up bugetul ajunge pentru circa 1.000 de firme”.

Practic, acest program era destinat „întreprinderilor mici și mijlocii și a operatorilor economici din domeniul HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul energetic național și a stațiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in”.

Să moară și capra vecinului… liberal

Numai că, ieri, ministrul USR al Economiei, Claudiu Năsui, a solicitat STS să blocheze și acest program sub pretexul că se fac verificări la programul Măsura 3 – granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru IMM-uri.

„Măsura 3 este blocată momentan până la remedierea unor probleme apărute la modul de selecție a firmelor solicitante”, a declarat Claudiu Năsui.

Numai că prin blocarea Măsurii 3, ministrul Economiei a blocat și programul Electric-Up, atenție, care nu era gestionat de Ministerul Economiei, ci era derulat și coordonat de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Incredibil, dar adevărat! De ce? Potrivit surselor noastre, ministrul Claudiu Năsui nu vrea să se afle câte firme și ce firme au primit finanțare peste numărul 3.000 din cadrul Măsurii 2 – granturi de capital de lucru între 2.000-150.000 de euro.

Potrivit informațiilor noastre, s-au dat finanțări și la firme peste nr. 3009, ceea ce este cam pe lângă lege, iar ca să mascheze această manevră, Năsui a blocat și programul Electric Up pentru panouri solare coordonat de Virgil Popescu.

Astfel, operatorilor economici din domeniul HORECA, în special cei de pe Litoral, care doreau să-și instaleze panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică au fost blocați de manevra incredibilă a ministrul Claudiu Năsui.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

  1. Ce comentariu poți dezvolta pe seama ipocriziei românești ? Cu siguranța zilei de maine investiția Nemților nu va zbura către regiunea Arad.
    Serbia și Ungaria sunt pregătite la orice ora din zi sau fie din noapte pentru a prelua o asemenea investiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole