EXCLUSIV. Scandal uriaș pe turism între PNL-USR la Ministerul Economiei

Dezbaterea publică de la sfârșitul săptămânii trecute privind organizarea și funcționarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului condus de către useristul Claudiu Năsui a scos în evidență conflictul care domnește de ceva timp la acest minister între oamenii din PNL și cei din USR.

Oamenii lui Năsui, puși pe „mute” de FPTR

La această dezbatere au participat destul de puțini invitați, dar numărul participanților a fost destul de mare ca urmare a celor din minister printre care și secretarii de stat Daniela Nicolescu de la PNL și Paul Ene de la USR. Scânteia scandalului a fost declanșată de modul cum va funcționa departamentul de turism.

La ora actuală, secretarul de stat Daniela Nicolescu are atribuții pe domeniul turismului prin ordin al ministrului Claudiu Năsui. Numai că, oamenii ministrului Claudiu Năsui, în frunte cu secretarul de stat Paul Ene, nu doresc ca turismul să funcționeze ca un departament de sine stătător numai pentru turism, ci vor să fie împrăștiat prin diverse direcții din minister ca astfel să se diminueze rolul și importanța acestui sector economic care a rezistat destul de bine în perioada pandemiei.

Încercarea oamenilor lui Năsui de a „risipi” turismul prin minister a fost contestată la dezbatere de către reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) care au și au făcut o serie de propuneri și privind buna organizare și funcționare a ministerului.

PNL-pro turism, USR-contra turism

Pentru moment manevra oamenilor lui Năsui a fost blocată pentru moment de secretarul de stat liberal Daniela Nicolescu. Aceasta a înțeles că legiuitorul, adică Guvernul României, a stabilit foarte clar că turismul este entitate bine definită în structura acestui minister și nu poate fi trecut la și altele.

„Trebuie să ne asigurăm nu doar de buna organizare și funcționare a ministerului, ci că acesta răspunde cu adevărat nevoilor reale ale mediului de afaceri din România”, a declarat secretarul de stat Daniela Nicolescu după finalizarea dezbaterii.

Dar, potrivit surselor noastre, ministrul Claudiu Năsui vrea să ia atribuțiile pe turism de la liberala Daniela Nicolescu și să le dea useristului Paul Ene, ceea ce ar însemna că turismul nu contează pentru USR și pentru ministrul Claudiu Năsui.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole