EXCLUSIV. Se caută directori la Direcțiile Agricole. Oros: “Unii chiar n-au ce face”

Cu toate că multă lume se întreabă ce rol mai au Direcțiile pentru Agricultură Județene (DAJ), instituții aflate în subordinea Ministerului Agriculturii, în continuare se fac anjagări, fiind vacante nu mai puțin de opt posturi de director executiv în țară, la acest moment. Concursurile vor avea loc în noiembrie, iar rezultatele se vor afla, cel mai probabil, în ajun de Sărbători. Cu o condiție: candidații să fie declarați admiși, ceea ce nu s-a prea întâmplat la sesiunea din vară.

Într-o primă fază, se va organiza concurs pentru Direcțiile pentru Agricultură județene din Dâmbovița, Harghita, Hunedoara și Mureș, care urmează să aibă loc în data de 18 noiembrie, când va avea loc proba scrisă. Interviul va avea loc într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise, potrivit unui anunț postat pe site-ul MADR.

Câteva zile mai târziu, în data de 22 noiembrie, se va tine concurs și pentru județele Dâmbovița, Harghita, Hunedoara și Mureș. De fapt, vorbim de concursuri în reluare, după insuccesul din vară când din diferite motive posturile au rămas vacante. În perioada iulie-august, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a organizat concurs pentru nu mai puțin de 25 de județe, fiind acoperite, însă, doar partial locurile disponibile, deoarece candidații n-au reușit să atingă baremul de trecere.  

Organigramă ca la carte

Ministrul Adrian Oros a declarat de mai multe ori că intenționează să desființeze Direcțiile Agricole pentru că nu prea mai au obiectul muncii și să le înlocuiască cu Camerele Agricole, ceea ce nu s-a întâmplat și, cel mai probabil, nici nu se va întâmpla prea curând. În 2022, în niciun caz.

“Vor rămâne Direcțiile Agricole Județene și în 2022, am reușit să nu mai scoatem la concurs posturi care sunt libere, că nu au rost, unii chiar nu au ce face”, declara recent pentru Puterea.ro ministrul Adrian Oros. Între timp, însă, concursurile urmează calendarul.  

La investirea lui Oros în 2019 la Ministerul Agriculturii, Direcțiile Agricole Județene numărau undeva la 1.500 de salariați. Probabil ca numărul este ceva mai mare acum, deși ministrul promitea că va face curățenie în teritoriu. De altfel, la o scurtă analiză a informațiilor publicate de multe DAJ-uri județene pe site-urile proprii, nu putem să nu remarcăm că personalul variază destul de mult, între 40 și aproape 60 de angajați, în unele cazuri, și care se ocupă de la implementarea politicilor și strategiilor în agricultură, monitorizare, inspecții, până la resurse umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...