EXCLUSIV. Șeful Protecției Consumatorului vrea haos în plină epidemie de COVID 19

Scandalul măștilor medicale de protecție neconforme declanșat de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) condusă de către Eduadt Cozminschi poată lua o întorsătură incredibilă ca urmare a unui ordin aberant propus de această instituție.

Acoperitoare facială în loc de mască de protecție

Practic, potrivit unui proiect de ordin emis de Eduardt Cozminschi (vezi documentul în facsimil), el și cei câțiva „savanți” din jurul său vor să schimbe denumirea măștii de protecție în „acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate” pe motiv, vezi Doamne, că „măștile care nu sunt nici dispozitive medicale și nici echipamente individuale de protecţie”. 

Totodată, conducerea ANPC susține că prin acest proiect de act normativ „se asigură o mai bună informare a consumatorilor cu privire la măștile pe care le achiziționează, asupra faptului că nu toate măștile achiziționate sunt dispozitive medicale și că aceste produse, fără o informare corectă, completă și precisă le poate afecta viața sau sănătatea dacă nu sunt folosite în condiții de siguranță”.

Ca atare, acest proiect de ordin aberant stabilește de fapt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează pe piață națională acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate.

De ce nu schimbă și denumirea prezervativelor?

Practic, ANPC condus încă de botoșeneanul Eduardt Cozminschi, fără să țină cont de Ministerul Sănătății, dar mai ales de Ministerul Economiei, vrea să facă o nouă reglementare pentru măștile medicale de protecție, adică alte cheltuieli suplimentare și banii în plus pe care cel care poartă masca.

Poate mâine sau poimâine, Cozminschi și savanții din jurul său de la ANPC  vor emite un ordin prin care, de exemplu, prezervativele să se numească de pildă „capișon elastic pentru organ sexual”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...