EXCLUSIV. Soțul pupilei Elenei Udrea, impus de PNL director la SMART, dar și la Monitorul Oficial

Ciolaniada posturilor bine plătite din banii publici a atins dimensiuni incredibile după instalarea cabinetului Orban și continuă în ritm alert în era Cîțu.

O ultimă „performanță” a fost regizată de la Ministerul Fondurilor Europene, unde o protejată a Elenei Udrea a tras sforile, anul trecut, să-și angajeze soțul într-o sinecură de stat, iar anul să mai fie răsplătit cu un alt job de stat bine remunerat.

Meritocrație liberală: Director de mentenanță la Smart și director general la Monitorul Oficial

În cabinetul Orban, la Ministerul Fondurilor Europene a fost impusă ca secretar de stat controversata Carmen Moraru, o apropiată a Elenei Udrea, reevaluată de PSD, implicată până peste cap în Gala Bute.

Dar, la scurt timp, acesta a constatat că soțului ei liberal, Liviu Moraru, stătea pe bară așa că partidul, care este în toate și-n toți, l-a pus director de mentenanță la Sucursala București a Societății pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport S.C. „Smart” – S.A.

Acesta nu avea nicio legătură cu domeniul, dar ce mai conta, trebuia să aibă și el un post bine remunerat, că doar Smart SA este societate cu capital de stat aflată sub tutela Transelectrica.

Dar, ulterior, adică luna aceasta, postul de la Smart era prea mic pentru soțul doamnei secretar de stat. Ca atare, Liviu Moraru a fost impus de către Camera Deputaților condusă de către Ludovic Orban tocmai directorul RA Monitorul Oficial SA și totodată și membru în Consiliul de Adminstrație al acestei regii.

Practic, soțul pupilei Elenei Udrea este acum director de mentenanță la Sucursala București a SC Smart SA și director al Monitorului Oficial.

Raport OLAF: Carmen Moraru a participat la încercarea nereușită de a deconta ilegal 1,5 milioane euro din bani europeni pentru Gala Bute

Trebuie precizat că recent Carmen Moraru se înțelese cu Raluca Turcan să fie susținută de aceasta ca să rămână secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene condus de Cristian Ghinea. Dar se pare că n-au avut succes că postul va fi ocupat de un reprezentant al PNL Sibiu.

Carmen Moraru este un personaj extrem de controversat care timp de vreo 15 ani și-a bătut joc de promovarea turismului românesc. Dar, după o escală mai scurtă de refacere după atâta efort în turism, pe la Ministerul de Externe, a ajuns marea directoare în Ministerul Transporturilor și mare specialistă în infrastructura mare. Însă, Carmen Moraru, a fost director în Ministerul  Dezvoltării și Turismului în mandatul Elenei Udrea, fiind omul de încredere al acesteia în organizarea Galei Bute. 

Un raport OLAF citat de Gazeta Sporturilor în 2013 arăta că Moraru a participat la încercarea nereușită de a deconta ilegal 1,5 milioane de euro din bani europeni pentru Gala Bute. 

Între timp, Udrea a ajuns la un pas de beciul domnesc pentru Gala Bute, dar Carmen Moraru a fost reevaluată de PSD. Astfel, în 2018, ministrul PSD al Transporturilor, Lucian Șova, a promovat-o pe Carmen Moraru, desemnând-o vicepreședinte al grupului de lucru Working Party on Transport – Intermodal Questions and Networks, un format de lucru al UE, ocupând postul pe perioada în care România a deținut președinția rotativă a Consiliului UE.

În timp ce Udrea își așteaptă condamnarea, Carmen Moraru a fost numită de premierul Ludovic Orban secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, la cererea ministrului Marcel Boloș. Acum, după ce sotul ei s-a aranjat bine, ea speră să rămână secretar de stat la ministerul condus de Cristian Ghinea că deh a devenit mare specialistă în fonduri europene și drumuri după numeroasele și „obositoarele” deplasări externe de la turism.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...