EXCLUSIV! SURSE PNL: Cîțu va fi premier până în decembrie cu voturile PSD

Vineri dimineață, liberalii au decis în ședința Biroului Executiv Național că nu îl vor susține pe Dacian Cioloș pentru formarea unei majorități și că PNL va demara în scurt timp discuții cu toate partidele parlamentare, exceptând AUR, pentru negocierea susținerii unui viitor guvern PNL, format în jurul lui Florin Cîțu.

Surse politice spun că deja liberalii se bazează pe PSD pentru instalarea Cabinetului Cîțu 2.

Surse din Partidul Național Liberal au declarat pentru Puterea.ro că PNLiștii vor merge ”până la capăt” pentru a-l instala din nou pe Florin Cîțu la Palatul Victoria cu puteri depline.

Încă de la desemnarea lui Cioloș, planul liberalilor nu viza refacerea coaliției. Surse politice spun că Iohannis este supărat pe USR-iști și nu mai există încredere în aceștia pentru a fi readuși la guvernare, astfel încât, ”desemnarea premierului a avut ca scop doar împingerea USR la vot în Parlament”, pentru ca formațiunea lui Dacian Cioloș să își erodeze imaginea publică de parti capabil să preia frâiele.

De asemenea, surse din PNL spun că între Iohannis și Ciolacu există deja un acord de principiu care trebuie extins în perioada următoare la a atrage și alți susținători în Parlament pentru a susține un guvern minoritar PNL până în primăvară, variantă care este agreată și de partenerii de coaliție de la UDMR.

După ce a ieșit din ședința Biroului Executiv, Florin Cîțu a afirmat că USR, dacă vrea majoritate, trebuie să negocieze cu PSD și AUR, formațiuni care și-au manifestat deja dezinteresul de a-l susține pe Cioloș la șefia guvernului.

Astfel încât, USR-iștii rămân fără variante de colaborare, singura rămasă ar fi aceea de a renunța la pretenții pentru a mai da o șansă refacerii coaliției. PNL-iștii, spun surse politice, ar urma să susțină o a2a propunere a președintelui care va fi Florin Cîțu și care ar urma să fie votată, cel puțin de PSD, sub pretextul nevoii de a avea un guvern cu puteri de pline în plin val 4 al pandemiei. ”Până în decembrie, Cîțu e votat, inclusiv de PSD”, spun surse politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...