EXCLUSIV. Tun financiar de peste 225.000.000 de euro regizat la Ministerul Muncii

Câțiva „băieți deștepți” care roiesc de mulți ani în jurul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, dar și unii „specialiști” din acest minister, regrupați acum în jurul secretarului de stat Tudor Polak, au regizat luna trecută un aranjament financiar de peste 225 milioane euro.

Practic, vor să o păcălească pe ministra Violeta Alexandru să propună premierului Ludovic Orban promovarea unei ordonanțe de urgență prin care să li se asigure finanțarea unui afaceri extrem de controversate.

Ordonanță cu dedicație

La Ministerului Muncii există deja un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative, privind „eficientizarea și îmbunătățirea continuă a relațiilor de muncă, precum și necesitatea simplificării procedurilor specific activității de resurse umane, se impune reglementarea posibilității angajatorului de a utiliza semnătura electronică calificată la încheierea contractului de muncă/actului adițional la contract, cât și pentru efectuarea instruirii în domeniul securității și sănătății în muncă”.

Mai mult, în nota de fundamentare se precizează că „Având în vedere că unele dispoziții referitoare la modalitatea de încheiere, modificare și încetare a contractului individual de muncă prevăd în mod exclusiv semnătura în format letric ceea ce încurajează creșterea birocrației, precum și utilizarea unor resurse materiale și de timp importante ale angajatorilor, se propune modernizarea relațiilor de muncă prin introducerea semnăturii electronice calificate”. Practic, din grijă, vezi Doamne, pentru angajați și angajatori, se dorește introducerea obligatorie a semnăturii electronice calificate.

Fața ascunsă a„ afacerii

Numai că, sub aparența acestei griji pentru digitalizare, se ascunde o afacere incredibilă. Potrivit proiectului de ordonanță de urgență este vorba de circa 4.800.000 de semnături electronice pentru toț atâția angajați, iar costurile sunt estimate la aproximativ 225.000.000 de euro plus TVA. Dar, atenție, costurile semnăturilor electronice sunt suportate de către angajator, adică cam 46 de euro pentru fiecare semnătură digitală.

Semne de întrebare

În aceste condiții se pune firesc întrebarea: de ce, oare, Guvernul României intervine printr-o Ordonanță de Urgenta într-o relație comercială dintre două firme private? Nu era oare mai normal ca ministrul Violeta Alexandru să-și facă ordine în propria ogradă, începând, eventual, cu promovarea unei Ordonanțe de Urgență pentru digitalizarea activității angajaților din Ministerul Muncii și Protecției Sociale?

2 COMENTARII

  1. Pana acum ministra Violeta Alexandru s a dovedit om inteligent ,atent la orice face,nu a acceptat aranjamente ,smecherii.De ce ar accepta acum o asemene afacere care ar umbri activitatea sa de pana acum?? Acesta este rolul presei si a jurnalistilor -sa analizeze faptele si sa atentioneze oamenii,institutiile!!!Dar secretarul de stat Tudor Polak trebuie matrasit din minister, pentru tot ceea ce a facut in acest caz,pentru ca a devenit coada de topor a mafiei.Care a fost scopul inlocuirii guvernului psd cu un guvern PNL daca mentalitatile ,se mentin si smecheriile tot se fac??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...