EXCLUSIV. Unde a fost impusă polițista favorită a lui Blaga și Cioloș

Unul dintre cei mai controversați chestori de poliție avansați la apelul bocancilor și pensionat la o vârstă când alți abia știu ce înseamnă munca a fost recompensat cu o sinecură de top în străinătate.

Umbra Buldogului de la Chișinău

Fosta pupilă a buldogului Vasile Blaga, polițista Irina Alexe, pensionată la 42 de ani cu o pensie specială, ajunsă la USR-PLUS și, ulterior, susținută și impusă de către Dacian Cioloș secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, ocupă la ora actuală pe funcție extrem de importantă în Republica Moldova.

Irina Alexe este consilier de preaderare la Ministerul de Interne al Republicii Moldova, pozând prin Chișinău ca o mare intelectuală preocupată de cultură și literatură. Incredibil, dar adevărat!

Irina Alexe, pensionară MAI la 42 de ani

Pe data de 8 septembrie 2021, ea a fost demisă de la Ministerul Afacerilor Interne de fostul premier Florin Cîțu, după care a fost teleportată la Chișinău. „Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție în această seară după degringolada creată în coaliția aflată la guvernare. Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar, ceea ce a creat o imagine de ansamblu că toți polițiștii se pensionează la această vârstă. Nimic mai fals, reamintim că vârstă standard de pensionare pentru un polițist este de 60 ani”, au scris la acea vreme cei de la Sindicatul Europol.

În 2016, ea a fost în centrul unui scandal public după ce s-a aflat că s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă. Ea primise gradul de chestor la doar 35 de ani. Irina Alexe a obținut patru grade: de la inspector principal la comisar șef de poliție în patru ani consecutivi fără ca cei doi miniștri de Interne de la aceea vreme, Marian Săniuță și Vasile Blaga să respecte Legea 362/2002 prin care a fost adoptat Statutul polițistului.

Dacă se respecta legea, Irina Alexe ajungea de la gradul de inspector principal la comisar șef de poliție în minimum zece ani. Așa, a reușit să se pensioneze în 2016, cu gradul de chestor de poliție, adică general, la doar 42 de ani. Însă, ascensiunea și cariera acesteia este strâns legată de fostul lider PDL Vasile Blaga fiind permanent lângă el atât la Ministerul de Interne cât și la Ministerul Dezvoltării. Ulterior, a ajuns în siajul lui Dacian Cioloș și a devenit membru PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...