Eveniment șocant! Execuția unui condamnat la moarte, oprită după ce a fost depistat pozitiv cu COVID

Un tribunal din Singapore a oprit execuția unui traficant de droguri din Malaezia condamnat la moarte, din motive „de bun simț și umanitare”, după ce acesta a fost confirmat pozitiv cu COVID exact cu o zi înainte de a fi spânzurat.

Trebuie să ne folosim logica, bunul simț și umanitatea”, a declarat judecătorul Andrew Phang, referindu-se la diagnosticul de COVID al deținutului.

Instanța s-a întrunit marți pentru a decide într-un apel împotriva execuției deținutului, al cărui avocat susține că nu ar trebui spânzurat, pentru că nu este în toate capacitățile mintale.

Nagaenthran Dharmalingam a apărut pentru scurt timp în fața instanței, cu cătușe la mâini.

Dharmalingam a fost arestat în aprilie 2009 și este condamnat la moarte de mai bine de zece ani pentru trafic de droguri, mai exact 42,72 de grame de heroină.

COVID i-a prelungit viața, în loc să-l omoare”, a declarat avocatul.

Cazul a atras atenția opiniei publice la nivel internațional  – premierul Malaeziei, experți ONU și miliardarul Richard Branson numărându-se printre cei care au făcut apel pentru comutarea pedepsei capitale în cazul lui Nagaenthran.

Singapore, un oraș-stat bogat, are una dintre cele mai dure legi din lume împotriva traficului de droguri.

Ne-a rămas speranța. Zi de zi ne luptăm cu frica. Pentru moment, ne putem liniști puțin, dar tot nu avem pace”, a declarat ea.

Din 2016 până în 2019, Singapore a executat 25 de oameni prin spânzurare, majoritatea pentru trafic de droguri. Anul trecut nu au avut loc execuții în Singapore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...