Eveniment șocant! Execuția unui condamnat la moarte, oprită după ce a fost depistat pozitiv cu COVID

Publicat: 09 nov. 2021, 17:15, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Eveniment șocant! Execuția unui condamnat la moarte, oprită după ce a fost depistat pozitiv cu COVID
Sibiu intră în scenariul roșu

Un tribunal din Singapore a oprit execuția unui traficant de droguri din Malaezia condamnat la moarte, din motive „de bun simț și umanitare”, după ce acesta a fost confirmat pozitiv cu COVID exact cu o zi înainte de a fi spânzurat.

Trebuie să ne folosim logica, bunul simț și umanitatea”, a declarat judecătorul Andrew Phang, referindu-se la diagnosticul de COVID al deținutului.

Instanța s-a întrunit marți pentru a decide într-un apel împotriva execuției deținutului, al cărui avocat susține că nu ar trebui spânzurat, pentru că nu este în toate capacitățile mintale.

Nagaenthran Dharmalingam a apărut pentru scurt timp în fața instanței, cu cătușe la mâini.

Dharmalingam a fost arestat în aprilie 2009 și este condamnat la moarte de mai bine de zece ani pentru trafic de droguri, mai exact 42,72 de grame de heroină.

COVID i-a prelungit viața, în loc să-l omoare”, a declarat avocatul.

Cazul a atras atenția opiniei publice la nivel internațional  – premierul Malaeziei, experți ONU și miliardarul Richard Branson numărându-se printre cei care au făcut apel pentru comutarea pedepsei capitale în cazul lui Nagaenthran.

Singapore, un oraș-stat bogat, are una dintre cele mai dure legi din lume împotriva traficului de droguri.

Ne-a rămas speranța. Zi de zi ne luptăm cu frica. Pentru moment, ne putem liniști puțin, dar tot nu avem pace”, a declarat ea.

Din 2016 până în 2019, Singapore a executat 25 de oameni prin spânzurare, majoritatea pentru trafic de droguri. Anul trecut nu au avut loc execuții în Singapore.