Exemplu de civism din partea unei copile de 9 ani. STS a publicat dialogul fetiței cu operatorul 112

O fetiță de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunțat că a găsit, pe o bancă, un portofel uitat. Serviciul de Telecomunicații Speciale a publicat dialogul cu fetița.

Dialogul fetiței de 9 ani cu operatorul STS

– 112, ce urgență aveți?

– Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.

– Așa, foarte bine. Dar unde te afli?

– În stația de autobuz, vizavi de (…).

– Cum te cheamă?

– R.C.E. și am 9 ani.

– Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.

– Bine, mulțumesc mult.

Copilul a sunat la 112 pentru a anunța faptul că pe o bancă dintr-o stație de autobuz a găsit un portofel uitat. Ea nu a vrut să lase portofelul pe bancă, fiindcă s-a gândit că îl poate lua altcineva.

Aceasta a deschis portofelul ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112 a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliția.

 „Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor”, transmite STS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...