Există: Eminența invizibilă de la Casa Albă

Publicat: 11 nov. 2021, 22:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Există: Eminența invizibilă de la Casa Albă

Kamala Harris trebuia să fie succesoarea unui președinte de un mandat. Ea urma să preia torța de la un Joe Biden trecut de 80 de ani la sfârșitul mandatului și să ducă mai departe politicile administrației sale, dar…

Chiar dacă a devenit prima femeie care intră în Biroul Oval din ipostaza de cel mai puternic om din lume, acum e invizibilă, potrivit The Hill. Potrivit sursei, la cum arată lucrurile acum, nu poți să nu te întrebi dacă Harris va fi aleasă măcar pentru un nou mandat de vicepreședinte în 2024, indiferent cine va fi candidatul care va câștiga nominalizarea Partidului Democrat.

Un sondaj de opinie realizat în tandem de publicația USA Today și Universitatea Suffolk a descoperit că doar 28% din alegători – mai puțin de 3 din 10 – au o părere favorabilă despre modul în care Harris își face treaba. Pentru context, popularitatea ei este cu 10% sub cea a lui Joe Biden, aflat la rândul său la nivel istoric de nepopularitate, pentru un președinte american aflat la început de mandat.

Prăbușire în desfășurare

Au trecut 153 de zile de la ultimul interviu acordat de aceasta unei organizații mass-media importante, ea vorbind la momentul respectiv cu jurnalistul Lester Holt de la NBC. Acum Kamla Harris s-a ales cu neonorantul titlu de „eminența invizibilă” de la Casa Albă. Prăbușirea încrederii administrației sale în capacitățile ei de a răspunde chiar și unor întrebări elementare este în plInă desfășurare. „Kamala Harris trebuia să reprezinte noua generație de politicieni democrați.

Ea era Planul B pentru un președinte tot mai în vârstă. Însă cu un procent de popularitate de doar 28%, este greu de văzut cum actualul vicepreședinte ar putea face următorul pas înspre Biroul Oval”, conchide The Hill.