Există laboratoarele? Victoria Nuland, oficial SUA: Rusia ar putea prelua controlul structurilor de cercetare biologică (VIDEO)

Publicat: 09 mart. 2022, 20:30, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Există laboratoarele? Victoria Nuland, oficial SUA: Rusia ar putea prelua controlul structurilor de cercetare biologică (VIDEO)

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland a declarat că SUA se tem că forţele ruse ar putea „prelua controlul” structurilor „de cercetare biologică” din Ucraina şi ar putea confisca materiale sensibile, relatează Le Figaro.

Ucraina are facilităţi de cercetare biologică, iar acum suntem destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra lor. Aşadar, lucrăm cu ucrainenii la modalităţi de a preveni ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse”, a spus Nuland.

China a solicitat încă o dată SUA să lămurească acțiunile de militarizare biologică derulate în propria țară și în alte țări și să le supună verificărilor și inspecției multilaterale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China, Zhao Lijian, cu privire la problema laboratoarelor biologice americane din Ucraina, potrivit Radio China.

Un mare număr de virusuri periculoase

Laboratoarele biologice înființate de SUA în Ucraina au stârnit preocuparea comunității internaționale. Potrivit relatărilor, ambasada SUA în Ucraina a șters de urgență informațiile legate de aceste laboratoare. Zhao Lijian a arătat că, potrivit datelor prezentate de SUA, americanii au în Ucraina 26 de laboratoare biologice. În aceste laboratoare sunt conservate un mare număr de virusuri periculoase. Mai mult, Rusia a descoperit în cursul acțiunilor militare că SUA a utilizat aceste construcții pentru implementarea planurilor militare biologice.

Solicităm părților implicate să asigure siguranța acestor laboratoare, în special SUA care cunoaște cel mai bine situația să facă publică cât mai curând posibil situația concretă a acestora, inclusiv virusurile conservate și cercetările aplicate”, a spus Zhao Lijian.

https://www.youtube.com/watch?v=VYApPRCd5-M