Google are o problemă majoră de securitate pe unul dintre cele mai utilizate servicii ale sale

Există o problemă majoră de securitate în Google Drive, unul dintre cele mai populare servicii de stocare în cloud de pe mapamond. Nu este perfect însă, potrivit expertului în securitate A. Nikoci, care a acordat un interviu publicației online The Hacker News.

Ce înseamnă mai exact unele dintre aceste imperfecțiuni? De exemplu, o persoană rău intenționată care  înlocuiește un fișier existent, iar acest lucru ar putea afecta sistemul.

Există mai multe versiuni ale fiecărui fișier

Problema pleacă de la modul în care Google Drive administrează versiunile fișierelor stocate. Ca referință, la fel ca alte servicii de stocare în cloud, soluția Google stochează mai multe versiuni ale fiecărui fișier. Se pare că nu există niciun mecanism de verificare a autenticității versiunilor pentru fișiere existențe. Potrivit specialiștilor în securitate, Google nu verifică nici măcar dacă o nouă versiune a unui fișier are aceeași extensie sau este de același tip. Deci o fotografie poate fi un virus, pe care îl descarci fără să-ți pui problema că există vreun risc.

Oficialii de la Google nu au făcut încă nicio declarație publică în legătură cu aceste probleme semnalate.  

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole