Beatrice Mahler: Există pacienți tineri care încă nu cred în existența virusului SARS-CoV-2

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a precizat că unitatea sanitară mai are un singur pat liber la ATI, dar spune că în secția Covid nu sunt foarte mulți pacienți internați.

La „Talk B1” cu Aneta Sângeorzan, duminică, medicul a spus că există pacienți tineri în spitalele din România care, deși sunt internați pe secții sau chiar la ATI, încă nu cred în existența coronavirusului SARS-CoV-2.

La «Marius Nasta», în secția Covid, lucrurile nu stau rău, nu sunt foarte mulți pacienți internați, suntem la o capacitate de aproximativ 30% din paturi ocupate în secție, însă în secția de Terapie Intensivă, unde, e adevărat, sunt mai puține locuri, mai avem un singur pat liber”, a declarat Beatrice Mahler.

Potrivit managerului de la Institutul Marius Nasta, media de vârstă a persoanelor internate cu COVID-19 este undeva în jur de 60 de ani, „pacienții având între 52 și 76 de ani”.

„În România avem tot mai frecvent mesaje de la spitalele care tratează pacienții Covid că sunt pacienți tineri în secțiile de Terapie Intensivă și în secțiile spitalului, pacienți care încă, din păcate, nu cred în existența acestui virus. (…) Ultimele date indică faptul că vaccinurile existente în acest moment și care sunt disponibile și în România, două dintre ele, oferă 95% protecție pentru formele severe de boală”, a adăugat Beatrice Mahler.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole