„Există un singur răspuns: aroganța”: Ministrul Sportului, intrat „sub lupa” lui CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a alăturat vocilor care îl critică pe ministrul Sportului, Eduard Novak, pentru că nu a fost prezent la primirea oficială sportivilor români care au scris istorie la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen, acolo unde au cucerit opt medalii. Cu alte cuvinte, Novak a intrat și „sub lupa” lui CTP. 

Într-un editorial pentru gsp.ro, CTP a amintit de o declarație a ministrului și a sugerat că doar aroganța l-a împiedicat pe Eduard Novak să participe la primirea oficială a canotorilor români.

Nu i-a trimis Federația de Canotaj o invitație? Așa, și? Ce se petrecea pe aeroport era un party privat, exclusivist, unde nu se intră altfel? Dacă îi urmărești „cu emoție, mândrie și interes” pe canotori, și ai vrea să-i vezi, ce te oprește să te informezi ca orice suporter (sau nu ca orice suporter, că ai consilieri) când se întorc, și să vii fără să te cheme nimeni?
Există un singur răspuns: aroganța (nu vreau să-l iau în considerare pe al doilea, mai grav, care ar ține de refuzul demnitarului român Novak de a rosti măcar prima strofă din imnul care s-a intonat de 5 ori – or fi fost prea multe? – la München, când România a câștigat aurul). Ministrul Novak îmi amintește, astfel, de gestul președintelui Iohannis de a-și arunca pardesiul pe capota mașinii oficiale pentru că nu i-l lua niciun servitor din mână.

I-aș mai pune o singură întrebare dlui Novak: a primit vreo invitație din partea unei federații a sportului românesc sau din partea sportivilor români să fie ministrul Sportului?”, punctează Cristian Tudor Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...