Experiență pariziană unică: Călătorii cu taxiul pe apă între Luvru și Turnul Eiffel

Publicat: 13 iun. 2024, 22:58, de Cristina Cohuț, în LIFESTYLE , ? cititori
Experiență pariziană unică: Călătorii cu taxiul pe apă între Luvru și Turnul Eiffel

Parisul se pregătește pentru un experiment inedit odată cu apropierea Jocurilor Olimpice. Autoritățile au lansat joi un nou serviciu de taxi pe Sena, care va conecta două dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale orașului.

Proiectul „Seine Paris taxi” a fost propus de oficiul de turism Paris je t’aime, Autoritatea Portuară din Paris (CPP) și portul Haropa. Acest serviciu nou va folosi 10 ambarcațiuni cu o capacitate de transport de grupuri de până la 6 persoane între Luvru și Turnul Eiffel.

Călătoria va dura între 15 și 20 de minute și poate fi rezervată online cu cel puțin 24 de ore înainte.

Ambarcațiunile sunt deținute de companii private de croaziere, inclusiv cea a lui Philippe Fournié, care va oferi o ambarcațiune venețiană cu motor din anii 1960.

„Ideea este de a corela cererea potențială din partea clienților care doresc să călătorească diferit cu companiile care pot avea perioade de inactivitate între croazierele tradiționale”, explică el.

Referitor la preț, „acesta trebuie să rămână motivant și atractiv pentru operatori”, menționează Philippe Fournié, amintind că „o croazieră de o oră sau o oră și jumătate costă între 400 și 1.000 de euro, în funcție de vas”.

„Împărțit la 6, asta înseamnă 25 de euro. Un vas de croazieră tradițional costă între 15 și 20 de euro pentru un tur de o oră”, susține Olivier Jamey, președintele Comunității Portuare, care spune că și el s-a inspirat din „ceea ce s-a făcut la Veneția”, un oraș recunoscut pentru transportul fluvial privat.