Exploatarea gazelor din Marea Neagră e importantă pentru securitatea energetică a României – Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, afirmă că exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este importantă pentru securitatea energetică a României, menţionând că din taxele colectate din aceste exploatări se poate constitui un fond care să finanţeze investiţii majore.

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a întâlnit, vineri, la Parlament, cu reprezentanţi ai OMV Petrom pentru a discuta despre modificările legislative în cazul proiectului de exploatare offshore a gazelor din Marea Neagră.

„Am avut astăzi o întâlnire, la Parlament, cu doamna Christina Verchere, director general executiv al OMV Petrom, şi cu domnul Alexandru Marinescu, vicepreşedinte Reglementare şi Afaceri Publice Corporative al OMV Petrom, despre stadiul proiectului de exploatare offshore a gazelor din Marea Neagră, precum şi despre modificările legislative care să ajute în dezvoltarea acestui proiect major pentru România. Exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este importantă pentru aprovizionarea cu energie şi pentru securitatea energetică a ţării noastre. De asemenea, taxele care vor fi colectate din aceste exploatări se pot constitui într-un fond care să finanţeze investiţii majore, atât de necesare pentru dezvoltarea României”, a scris Orban pe Facebook.

Domino 1, prima sondă de explorare de mare adâncime din zona românească a Mării Nergre., a descoperit în 2012 un zăcământ care ar putea conţine între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi de gaze, ceea ce ar putea asigura, cumulat, tot consumul de gaze pe şase ani al României

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole