Explozibili ascunși în icoane! Serviciile rusești spun că acestea au venit din Ucraina, după ce au tranzitat România

Publicat: 02 apr. 2024, 11:53, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Explozibili ascunși în icoane! Serviciile rusești spun că acestea au venit din Ucraina, după ce au tranzitat România
Explozibili ascunsi in icoane, in Rusia

Captură de explozibili în Rusia! Serviciile de securitate rusești au anunțat marți că au confiscat zeci de kilograme de explozibili proveniţi din Ucraina, ascunse în icoane ortodoxe! icoanele explozive ar fi tranzitat mai multe țări din UE, printre care și România.

Serviciul secret rus FBS a anunțat marți că a confiscat zeci de kilograme de explozibili ascunși în icoane ortodoxe! Potrivit serviciului de securitate, aceste icoane au tranzitat mai multe țări din UE, inclusiv România!

Explozibili ascunși în icoane

Captura a fost făcută în timpul unei inspecţii a unui transport de icoane şi obiecte religioase în regiunea Pskov (nord-vest), la graniţa dintre Rusia şi Letonia, a precizat FSB într-un comunicat. Serviciile de securitate ruse spun că au pus astfel capăt „traficului transfrontalier de explozibili proveniţi din Ucraina prin ţări ale Uniunii Europene”.

Potrivit FSB, explozivii au fost transportaţi spre Rusia pe ruta Ucraina – România – Ungaria – Slovacia – Polonia – Lituania – Letonia. În total, au fost confiscate 27 de dispozitive explozive improvizate ascunse în icoane și gata de utilizare, 70 kg de explozibil de mare putere produs industrial, 91 de detonatoare electrice și componente ale unui aruncător de grenade RPG-7. FSM a mai precizat că o persoană bănuită că ar fi implicată în acest trafic a fost arestată.

„Toţi organizatorii şi complicii acestei infracţiuni, inclusiv cetăţeni străini, vor face obiectul unui mandat de căutare şi vor fi urmăriţi penal conform legii ruse”, a afirmat FSB.