Explozie într-un bloc din centrul Galațiului (VIDEO-FOTO)

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc joi dimineață într-un bloc din centrul Galațiului. Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, cel puțin o persoană este grav rănită iar alte patru au traumatisme ușoare.

„Explozia a fost generată în urma unei acumulări de gaze la demisolul unui bloc de locuințe din zona centrală a orașului. Au fost înregistrate 5 victime, din care una cu arsuri pe 50% din suprafața corporală și 4 victime cu traumatisme ușoare. Au fost evacuate 21 de persoane, din care 3 copii, 7 vârstnici și 11 adulți”, anunță reprezentanții ISU Galați.

Echipele de intervenție au fost evacuate 20 de persoane, iar alte 30 s-au autoevacuat. În urma evenimentului, patru persoane au fost asistate medical la fața locului, iar o altă victimă a fost transportată la spital cu  arsuri pe 50% din suprafața corpului.

Din cauza deflagrației, zeci de locatari au decis să-și părăsească apartamentele. Incidentul a avut loc în  blocul N1, în apropierea Bisericii Sf. Nicolae și a hotelului Mercure, din zona Spicu situată în centrul orașului.

La fața locului pot fi văzute zeci de apartamente ale căror ferestre au fost spulberate de suflul exploziei. Mai multe mașini, parcate în apropierea imobilului, au fost avariate.

Este a doua deflagrație la un bloc de locuințe, în acest an, în municipiul Galați. Precedenta a avut loc la începutul anului, în februarie, și a fost la rândul ei urmată de incendiu și de evacuarea a peste 100 de persoane. Conform cercetărilor, într-una din locuințe s-a produs o acumulare de gaze iar, în momentul în care un locatar a aprins lumina, s-a produs explozia, urmată de incendiu. Victima de atunci a suferit arsuri pe faţă şi braţe şi a fost transportat la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...