UPDATE: Explozie la miezul nopții în Croația. Drona care s-a prăbuşit a survolat Ungaria şi România, venind dinspre Ucraina (VIDEO)

UPDATE: O dronă militară de producţie rusească şi aflată probabil în dotarea armatei ucrainene s-a prăbuşit joi seară într-un parc al capitalei croate Zagreb, după ce survolat România şi Ungaria, a declarat vineri premierul croat Andrej Plenkovic. ”De ce s-a întâmplat acest lucru, dacă este vorba despre o eroare sau o pierdere a controlului, nu o putem spune cu certitudine în acest moment”, a mai afirmat premierul croat.

O explozie s-a auzit brusc, în miezul nopții de joi spre vineri, într-un carier al capitalei Croației. Martorii au anunțat poliția și au declarat că mai multe piese dintr-un „aparat de zbor” ar fi picat în apropierea unui cămin studențesc. Situația bizară din Zagreb a devenit virală în online, în ultimele ore.

Într-o zonă din cartier a fost descoperit un crater cu o adâncime de aproape trei metri. În plus, au fost găsite chiar și două parașute, abandonate în apropiere, semn că doi piloți s-ar fi catapultat imediat, pentru a evita decesul.

Polițiștii au ajuns rapid la locul craterului și au constatat că într-adevăr, este vorba despre resturile unui aparat de zbor. Zona a fost securizată de poliția militară. Până în prezent, nu este cunoscută cauza prăbușirii și despre ce aparat zburător este vorba. Din primele informații, o dronă rusească Tupolev de generație veche s-ar fi defectat și s-ar fi descompus în aer.

Doar Ucraina mai folosește echipamente atât de vechi, însă este bizară prezența unor astfel de drone la 2.000 de kilometri depărtare de Kiev, potrivit presei locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...