Explozie la spitalul din Ploiești: O pacientă a fost rănită

O explozie a avut loc luni după-amiază într-un salon al Spitalului de Boli Infecțioase Movila din Ploiești, secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență. Potrivit primelor informații transmise de autorități, o pacientă în vârstă de 80 de ani a fost rănită în urma deflagrației, suferind arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului.

UPDATE: Conform informațiilor furnizate recent de ISU Prahova, victima a suferit arsuri pe aproximativ 15% din suprafața corpului. Din fericire, explozia nu a generat un incendiu, iar situația este sub control.

La fața locului, echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova au intervenit rapid, trimițând o ambulanță dotată cu terapie intensivă mobilă, trei echipe de pompieri, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. Victima a fost transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, unde primește îngrijiri medicale specializate.

Pompierii continuă să investigheze cauzele exacte ale exploziei pentru a stabili originile acesteia. Este important de menționat că Spitalul de Boli Infecțioase Movila a mai fost în centrul atenției în timpul pandemiei de COVID-19, când doi pacienți au pierit în urma unui incendiu. Autoritățile locale monitorizează evoluția situației, iar măsurile de siguranță sunt întărite pentru a preveni incidente similare în viitor.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Sebastian Burduja, convins că sectorul energiei nucleare va renaște. România ar putea finaliza proiectul Cernavodă

Sebastian Burduja, convins că sectorul energiei nucleare va renaște. România ar...

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, este convins că sectorul nuclear este pe punctul de a renaște. Dacă în trecut oamenii erau sceptici cu privire la...

Furia internetului: ”Cea mai frumoasă femeie din lume” șochează cu imagini...

Un nou val de controverse a lovit internetul după ce Paige Spiranac, fostă jucătoare profesionistă de golf și desemnată ”cea mai frumoasă femeie din...