Explozie la un hotel de lux din Cuba

Ieri seară, 6 mai, la Hotelul Saratoga din Cuba, un hotel de lux, a avut loc o explozie puternică.

Se crede că aceasta ar fi fost provocată de o furgonetă pe care era încărcată o butelie de gaz. Vehiculul era parcat în apropiere de hotel și a explodat, pur și simplu. Încă nu se cunosc cauzele exacte ale exploziei. Tot ce spun martorii este că a fost extrem de puternică. A zgâlțâit tot în jur ca la cutremur foarte mare. Toate clădirile din jur au rămas fără ferestre și fără uși și familiile care locuiesc în zonă au fost evacuate. Din păcate, au fost înregistrate până acum 22 de decese și alte 74 de persoane au fost rănite. Printre victime se află o femeie însărcinată și un copil. Cei mai mulți dintre cei răniți sau morți fac parte din personalul hotelului de cinci stele.

Președintele cubanez Miguel Diaz-Canel care a venit la fața locului, a declarat că n-a fost atac cu bombă, ci „Doar un accident nefericit”. Printre dărâmături se caută în continuare persoanele dispărute și e foarte posibil ca numărul răniților și morților să crească semnificativ.

Hotelul, care este unul din secolul al XIX-lea, doar fusese renovat și urma să se redeschidă după restricțiile pandemice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...