Expoziţia de tarantule de la Timişoara are un succes „monstru”. De ce vin mii de vizitatori

Publicat: 04 feb. 2022, 22:30, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
Expoziţia de tarantule de la Timişoara are un succes „monstru”. De ce vin mii de vizitatori

Doi tineri din Oradea şi-au transformat frica de păienjeni în afacere! Deţin peste 250 de exemplare de tarantula și organizează expoziţii prin ţara, pentru ca oamenii să afle mai multe despre aceşti uriaşi din lumea păianjenilor. Ultima, la Timişoara, a adunat mii de persoane în fiecare zi.

37 de exemplare de tarantule, din tot atâtea specii, au putut fi văzute de la câţiva centimetri distanţă, la expoziţia găzduita într-un centru comercial din Timişoara. Copii, adolescenţi şi adulţi, împinşi de curiozitate, au vrut să vadă cum arată cei mai mari şi mai pufoşi păianjeni din lume. Colecţia de tarantule este doar o parte din ceea ce deţin Andrei şi Bogdan, doi orădeni. În urmă cu câţiva ani le era foarte frică de păianjeni. Acum au exemplare de pe tot globul. Chiar şi dintre cele mai veninoase specii, din Africa, India şi China.

Printre speciile preferate

Vedeta expoziţiei a fost Geni, datorită dimensiunilor şi modelului de pe păr. De altfel, este printre speciile preferate de cei care doresc să crească o tarantulă în casă. Spre deosebire de alţi păianjeni, tarantulele nu sunt la fel de periculoase pentru om. Dar este nevoie de precauţie. Se hrănesc cu insecte, unele chiar şi cu vertebrate de mici dimensiuni, cum sunt şopârlele, şi cu păsări. De obicei, trăiesc între 12 şi 25 de ani.

Cei care îşi doresc tarantule drept animale de companie trebuie să ştie că preţul unui exemplar variază, în funcţie de specie, de la câteva zeci la peste o mie de euro, potrivit stiri.tvr.ro.