Expoziția World Press Photo poate fi văzută și în România. Fotografiile, expuse la București, Cluj și Timișoara

Expoziția World Press Photo a ajuns și în România. Peste 4.300 de fotografii vor fi expuse la București, Cluj și Timișoara.

Este cea de-a 64 ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo. Expoziția a ajuns pentru  a zecea oară în România.

Fotografiile expuse la București, Timișoara și Cluj-Napoca, vor putea fi văzute în perioada mai – iulie 2021.

Expoziția World Press Photo, văzută la București

În București, deschiderea expoziției are loc sâmbătă, la ora 10.00, la Muzeului Național de Artă al României.

Expoziția din București poate fi văzută începând de sâmbătă. Acest eveniment are loc în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spații din peste 45 de țări. La fiecare ediție, expoziția este vizitată de peste 4,5 milioane de oameni.

În premieră, începând cu acest an, expoziția va fi însoțită și de un proiect de conținut care va analiza rolul și impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news și dezinformarea, urmând a fi anunțate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi și dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii.

„Ne bucurăm că avem oportunitatea de a duce o expoziție simbol pentru jurnalismul de calitate în România, pentru a X-a oară consecutiv, cu dorința de a crește interesul românilor pentru fotografia documentară. Anul acesta suntem mai puternici și mai hotărâți prin tot ceea ce vom aduce în fața comunității din România în lupta noastră împotriva fake news și a efectelor acestui fenomen” , a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation și reprezentant World Press Photo în România, potrivit unui comunicat de presă citat de Digi24.

Calendarul expoziției

În București, expoziția va avea loc cu sprijinul Muzeului Național de Artă al României (MNAR) și va putea fi vizitată începând cu 8 mai, accesul fiind prin intrarea Știrbei Vodă. Programul de vizitare este 8 mai – 26 mai, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00.

După Capitală, expoziția va fi deschisă în Timișoara (30 iunie – 20 iulie) și Cluj-Napoca (2 – 20 iunie).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...