Vor fi eliminate în următoarele săptămâni: Facebook se debarasează de ceva important (VIDEO)

Facebook a anunţat marţi că renunţă la sistemul său de recunoaştere facială, din cauza îngrijorărilor tot mai mari ale utilizatorilor şi autorităţilor de reglementare privind respectarea dreptului la viaţa privată.

Reţeaua de socializare, a cărei companie-mamă se numeşte acum Meta, a declarat că va şterge formatele individuale de recunoaştere facială pentru peste 1 miliard de oameni, ca urmare a acestei schimbări, potrivit Reuters. Compania a evidențiat într-o postare pe blog, că mai mult de o treime dintre utilizatorii activi zilnici ai Facebook, sau peste 600 de milioane de conturi, au optat pentru utilizarea tehnologiei de recunoaştere a feţei. „Facebook nu va mai recunoaşte automat feţele oamenilor în fotografii sau videoclipuri”, se spune în postare.

Schimbarea va afecta şi tehnologia automată pentru textul alternativ destinat persoanelor nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere. Serviciile Facebook care se bazează pe sistemele de recunoaştere a feţei vor fi eliminate în următoarele săptămâni. ,,Există multe preocupări cu privire la locul tehnologiei de recunoaştere facială în societate, iar autorităţile de reglementare sunt încă în proces de a oferi un set clar de reguli care guvernează utilizarea acesteia”, a spus compania. ,,În mijlocul acestei incertitudini continue, credem că limitarea utilizării recunoaşterii faciale la un set restrâns de cazuri de utilizare este adecvată”.

Doar pentru fraudă și uzurpare

Meta, care şi-a prezentat foaia de parcurs săptămâna trecută pentru crearea unei lumi virtuale, a declarat că va lua în considerare în continuare tehnologia de recunoaştere facială pentru cazurile în care oamenii trebuie să îşi verifice identitatea sau pentru a preveni frauda şi uzurparea identităţii. Pentru viitoarele utilizări ale tehnologiei de recunoaştere facială, Meta ”va continua să fie transparentă în privinţa utilizării intenţionate, despre modul în care oamenii pot avea control asupra acestor sisteme şi asupra datelor lor personale”.

Decizia de a închide sistemul de pe Facebook vine pe fondul unui val de ştiri din ultima lună, după ce Frances Haugen, o fostă angajată devenită denunţătoare, a publicat o mulţime de documente interne ale companiei către companiile de ştiri, parlamentari şi autorităţi de reglementare. Rapoartele arată că Facebook are cunoștință de multe dintre daunele provocate de aplicaţiile şi serviciile sale, dar fie nu remediază problemele, fie nu încearcă suficient de mult să le rezolve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...