Faimoase pentru „rugăciunea punk”: Membrele trupei Pussy Riot au început greva foamei

Două membre ale trupei punk activiste Pussy Riot au început o grevă a foamei în închisoarea de lângă Moscova unde ispăşesc în prezent pedepse. Maria Alehina şi Liusia Stein solicită să fie plasate în aceeaşi celulă şi să li se permită să comunice, susțin activiștii pentru drepturile civile.

În prezent, celor două le este interzis să îşi vorbească în închisoare, interdicţie despre care ele spun că nu are niciun temei legal. Maria Alehina şi Liusia Stein solicită să fie plasate în aceeaşi celulă şi să li se permită să comunice, după cum au raportat site-ul de ştiri independent Meduza şi portalul pentru drepturile civile Ovd-Info. Ambele ispăşesc două săptămâni de închisoare pentru că au organizat la începutul acestei luni o demonstraţie în sprijinul liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi.

Membre ale formaţiei feministe de punk rock au fost reținute în mod repetat de poliţia rusă, arestări care s-au soldat cu pedepse cu închisoarea, după ce trupa a cunoscut faima internaţională pentru “rugăciunea punk” interpretată în catedrala Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova în 2012, în semn de protest împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...