Falimentul City Insurance: Compania de asigurare plătea dobânzi de milioane de euro pentru credite fictive

După anunțarea falimentului City Insurance, încep să apară și informații referitoare la operațiunile ilegale pe care le-a făcut compania de asigurări. Printre acestea apare plata unor dobânzi uriașe pentru credite care nu au fost primite.

Valentin Ionescu, director în Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a declarat că City a achitat dobânzi în valoare de 18 milioane euro pentru împrumuturi false acordate, pe hârtie, de Vivendi, scrie stiripesurse.ro.

Vivendi este acționarul majoritar al City Insurance, iar unicul asociat este Dan Odobescu,

City a plătit din 2017 până în primăvara acestui an 18 milioane de euro ca dobânzi la aceste împrumuturi, dar aceste împrumuturi erau fictive, banii nu au venit niciodată în România, conturile prezentate erau false. Din 2017 încoace, Vivendi a acordat trei împrumuturi de 50 mil. de euro, 25 mil. de euro, iar în primăvara acestui an de 50 mil. de euro. Noi am descoperit că City a plătit chiar în avans către Vivendi dobânzile pentru acest an”, a declarat Valentin Ionescu.

Directorul ASF, responsabil din primăvară de piața asigurărilor, a arătat că în urma controalelor făcute în România și Elveția s-a descoperit că Vivendi a acordat credite fictive City Insurance, pentru care compania plătea dobânzi de 10-12% pe an.

Între timp, Fondul de Garantare a Asiguraților a început să proceseze cererile de daună ale clienților City Insurance.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole